Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Extract de Schisandra CO2 (M - 1317), 10 ml, Mayam

Brand: MAYAM
Optiuni Livrare
Livrabil in Pachetomat
Pret: de la 7.14 RON
Livrabil la usa
Pret: de la 12.4 RON
Ridicare de la ghiseu
Pret: de la 0.50 RON
Disponibilitate in locatii:
  • Barbu Vacarescu : Indisponibil
  • Dristor : Indisponibil
  • Plaza Romania : Indisponibil
  • Rahova : Indisponibil
  • Vivo Constanta : Indisponibil
Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din fiecare punct de lucru putand varia.

Extract de Schisandra CO2 (M - 1317), 10 ml, Mayam

Un activ cosmetic cu un continut remarcabil de principii rare, recomandat in aplicatii pentru pielea problematica, reactiva, atopica, ce contribuie semnificativ la procesul de regenerare cutanata.
Este antiiritant, antioxidant potent si activ anti-aging.

Schisandra, planta originara din China, face parte din categoria celor 50 de plante medicinale fundamentale in medicina traditionala chineza. Fructele acestei plante, de un rosu aprins, sunt uscate si mai apoi folosite sub diverse forme, cu scop terapeutic pentru diferite afectiuni. Din vremuri indepartate, aceasta planta a fost folosita si in medicina populara a Coreei si Japoniei.

Schisandra este cuprinsa in farmacopeea Chinei si Japoniei. Compozitia acestor fructe atrage interesul sporit al clinicilor si institutiilor de cercetare din Occident, care au relevat printre altele, actiune hepato-protectoare si anti-tumorala. Farmacopeea chineza coteaza doua soiuri: Schisandra chinensis si Schisandra sphenanthera, ambele fiind surse de substante bioactive interesante si rare.

Extractul de Shisandra are un continut ridicat de nesaponificabile incluzand principii rare cum ar fi lignanii (schizandrin, gomisin), fitosteroli, himachalene, santalene, santalol, substante organice cu structura complexa.
In mod special componentele lipofile (prezente in extractul CO₂) dovedesc actiune antialergena. Conform testelor COX-2 s-a ajuns la concluzia ca extractul de schisandra prezinta o actiune anti-inflamatorie crescuta.

Extractul CO₂ de schisandra are o eficacitate superioara in comparatie cu tincturile si extractele hidro-alcoolice; arata o activitate anti-proliferativa remarcabila, ce se poate observa deja la o dilutie de 1:2000.

Metoda de obtinere:
Prin extractie din fructele uscate, cu ajutorul dioxidului de carbon supercritic (CO₂), un procedeu ecologic agreat de institutiile de certificare pentru cosmeticele bio. Este nevoie de aproximativ 8 kg de materie prima pentru a obtine 1 kg de extract.

Origine:
Vegetala, nu contine niciun fel de aditivi, solventi, conservanti sau ingrediente de sinteza.  Planta provine din China, extractul este produs in Germania.

Caracteristici:
Lichid uleios de culoare maro, miros fin aromat, caracteristic.
Solubilitate - solubil in uleiuri si alcool, insolubil in apa.

Ingrediente (INCI):
Schizandra sphenanthera fruit extract.

Proprietati:
- antiiritant;
- antioxidant potent;
- dermoprotector;
- anti-age;
- calmant si linistitor pentru piele;
- reduce hiperproliferarea celulara si inflamatia cutanata;
- inhiba procesele oxidative si degenerative ale celulelor;
- regenerator si reparator cutanat.

Recomandari de utilizare:
- profilaxia problemelor cutanate, piele cu tendinte alergice;
- pielea sensibila, hiper-reactiva;
- ten problematic, acnee, ten cu imperfectiuni;
- inflamatii cutanate;
- arsuri solare;
- piele atopica, eczeme, dermatite, urticarie;
- prurit (mancarimi);
- inainte si dupa expunerea la soare.

Mod de utilizare in cosmetica:
- dozaj indicativ: 0,5 - 2%;
- in emulsii se adauga la faza finala;
- ca ingredient in creme pentru ingrijirea pielii sensibile, reactive;
- incorporat in compozitii cosmetice dedicate ingrijirii pielii atopice;
- in creme, balsamuri si lotiuni pentru regenerarea pielii;
- ca activ in creme dedicate tenului acneic, problematic;
- ca ingredient in creme pentru pielea uscata si sensibila;
- ca activ antiage in creme, seruri, lotiuni;
- creme si lotiuni dupa expunerea la soare;
- creme si uleiuri de plaja.

Combinatii:
- cu bisabolol si ulei esential de ciste ladanifere pentru efectul reparator si cicatrizant;
- cu extract de licorice pentru piele problematica, eczeme, infectii cutanate;
- cu extract de rozmarin si ulei de catina pentru uleiuri de plaja, creme de protectie solara.

Prezentare:
10 ml
Data ultimei actualizari: 31-03-2021

Produse similare

Cos de cumparaturi

Obiect sters Anuleaza

Wishlist -

Obiect sters Anuleaza