Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.

Acid salicilic natural BHA (M - 1291), 25 ml, Mayam

Brand: MAYAM
Cod bare: 6424414013205
Data expirarii: 19-02-2022
Optiuni Livrare
Livrabil in Pachetomat
Pret: de la 7.14 RON
Livrabil la usa
Pret: de la 12.4 RON
Ridicare de la ghiseu
Pret: de la 0.50 RON
21.00 RON
10 în stoc, acum 2 minute
Disponibilitate in locatii:
  • Dristor : Disponibil
  • Barbu Vacarescu : Disponibil
  • Rahova : Disponibil
  • Plaza Romania : Indisponibil
  • Vivo Constanta : Indisponibil
Pretul afisat este valabil doar pentru comenzile online, pretul din fiecare punct de lucru putand varia.

Acid salicilic natural BHA (M - 1291), 25 ml, Mayam [6424414013205]

Acid ß-hidroxi natural, activ exfoliant, antimicrobian si antiacneic, contribuie semnificativ la regenerarea celulara la nivelul tegumentelor, actioneaza impotriva microbilor implicati in formarea acneei. Este un extract standardizat, obtinut din salcia neagra.
Salcia, apartinand familiei Salicaceae si genului Salix, este o specie comuna in America de Nord. Salcia Neagra (Salix nigra), regasita in partea de est a continentului Americii de Nord, este renumita pentru scoarta sa striata de un maroniu inchis. Scoarta proaspata este bogata in taninuri si substante precum acidul salicilic. Extractul este obtinut printr-o tehnica de infuzie apoasa din coaja proaspat recoltata.
S-a demonstrat ca acidul salicilic, ca ingredient utilizat in produse cosmetice in concentratie de 0.5 - 2%, contribuie semnificativ la regenerarea celulara la nivelul tegumentelor. Aceasta regenerare celulara este insotita de o imbunatatire a aspectului general al pielii. Efectul de netezire duce la o reducere a liniilor fine si a ridurilor. Acidul salicilic este de asemenea recunoscut pentru capacitatile sale antimicrobiene si este folosit ca un remediu pentru diverse stari patologice ale pielii.
S-a demonstrat in vitro ca extractul de salcie (acidul salicilic natural, BHA) are efect antimicrobian forte. Testele de eficacitate au aratat ca extractul actioneaza impotriva germenilor Staphylococcus aureus si Propionibacterium acnes, doi reprezentanti ai florei microbiene tegumentare implicati in formarea acneei. Cand este adaugat la preparate cosmetice, extractul poate creste, de asemenea, proprietatile de regenerare celulara ale produsului cosmetic respectiv.
Extractul este capabil sa produca efecte similare cu cele observate la acidul salicilic sintetic, dar nu prezinta efectele secundare asociate cu acesta - in principal efectele iritative. Extractul de salcie (acidul salicilic natural BHA) reprezinta alternativa de luat in calcul pentru a obtine beneficiile unui acid ß-hidroxi, fara riscul unor efecte secundare cum ar fi uscarea sau iritarea pielii.

Compozitie:

Extract din scoarta de salcie, solutie standardizata la 10% acid salicilic.
Produsul este 100% de origine vegetala, nu contine conservanti.

Caracteristici:

Lichid fluid incolor, cu miros slab caracteristic. Poate prezenta in mod natural sedimente.

Proprietati:

- este o sursa naturala de acizi beta-hidroxi;
- contribuie la regenerarea celulara, creste rata de reinnoire a celulelor;
- imbunatateste aspectul general al pielii;
- contribuie la mentinerea sanatatii pielii;
- reduce liniile fine, ridurile si cicatricile minore;
- antiacneic si antimicrobian forte;
- antiinflamator;
- ajuta la transportarea mai adanca in piele a altor active;
- exfoliant;
- desfunda porii;
- indeparteaza celulele moarte si resturile ce blocheaza porii.

Recomandari:

- ten gras;
- ten mixt;
- ten matur;
- ten imbatranit, ridat;
- ten congestionat;
- ten cu tendinte acneice, rozacee;
- acnee;
- comedoane, indeosebi cele deschise (puncte negre);
- piele lipsita de elasticitate, tonicitate;
- piele afectata de inflamatii;
- piele afectata de photoaging;
- tratamente ale scalpului cu matreata.

Atentionari:

- produsul este solubil in apa, insa aplicat pe piele dizolva sebumul (grasimea pielii) penetrand in straturile mai adanci;
- ca exfoliant BHA este mai eficient pentru ten mixt si gras (in schimb AHA este mai operativ pentru ten normal si uscat);
- pentru exfoliere (peeling) se utilizeaza dozat la 10-20% astfel se obtin compozitii cu 1-2% BHA;
- pe durata unui tratament de exfoliere/antiacneic si cel putin o saptamana dupa tratament se recomanda protectie UV, pielea devenind mai sensibila la razele solare;
- in cazul unui tratament antiacneic cu 1-2% BHA, persoanele care aplica si medicatie specifica, e bine sa se consulte in prealabil cu medicul curant;
- este incompatibil cu extractul concentrat din samburi de grapefruit.

Prezentare:
25 ml


Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Data ultimei actualizari: 29-03-2021

Produse similare

Cos de cumparaturi

Obiect sters Anuleaza

Wishlist -

Obiect sters Anuleaza