Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Preparat RetinAl gel tretinoin 0.05%, 25 g, Farmacia Tei

Preparat in laboratorul propriu Farmacia Tei

Brand: LABORATOR FARMACIA TEI

Data expirarii: 01-10-2024

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

35,00 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Preparat RetinAl gel tretinoin 0.05%, 25 g, Farmacia Tei

Tub din plastic opac cu pompita dozatoare ce contine 25g gel.

Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa utilizati RetinaL gel. Daca aveti nelamuriri sau daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest prospect este in scop informativ, produsul este preparat in Laboratorul Farmaciei Tei Rahova de catre specialisti in domeniul elaborarilor.

Indicatii: 
RetinaL gel este indicat ca terapie topica pentru tratamentul acneei vulgare.

Compozitie:
RetinaL contine ca ingredient activ tretinoin 0.05% (acid retinoic) si se prezinta sub forma de gel. 
Fiecare gram de gel contine tretinoin 0.05% si excipienti: apa distilata, ulei mineral,caprylic/capric triglyceride,ulei de ricin,glicerina,propanediol,propilen glycol,carbopol, sucroza laurat, trietanolamina, nipagin,nipasol.

Tub din plastic cu pompa dozatoare ce contine 25 grame gel.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la orice component al acestui produs. : Nu se recomanda initierea tratamentului cu RetinaL gel sau continuarea utilizarii acestuia in prezenta pielii iritate (de exemplu eritem, descuamare, prurit, insolatii etc.) inainte ca aceste simptome sa regreseze. La anumiti indivizi sensibili, RetinaL gel poate induce fenomene locale severe ca: eritem, tumefiere, prurit, senzatie de caldura, arsura sau usturime, pustule, cruste si/sau descuamare, pe portiunea de aplicare. Daca gradul de iritatie locala se mentine, pacientul va fi instruit fie sa aplice medicatia cu o frecventa mai mica, fie sa intrerupa temporar tratamentul. S-a relatat ca tretinoinul provoaca o iritatie severa pe pielea eczematoasa si se va utiliza cu maxima precautie la acesti pacienti. Daca pacientul dezvolta o iritatie severa sau persistenta, acesta va fi sfatuit sa intrerupa complet tratamentul cu RetinaL si daca este necesar, sa consulte un medic. Conditiile climaterice extreme, cum ar fi vantul, frigul si umiditatea scazuta, pot irita pielea tratata cu RetinaL si pot determina uscarea acesteia. Expunerea la radiatiile solare, incluzand lampile cu lumina ultravioleta, poate provoca o iritare suplimentara. Asadar, expunerea va fi evitata sau minimalizata in timpul utilizarii tretinoinului. Un pacient care se expune considerabil radiatiilor solare prin obligatiile profesionale si/sau orice pacient sensibil inerent la radiatiile solare, va lua precautii speciale. Cand expunerea la radiatiile solare nu poate fi evitata, se recomanda utilizarea produselor si a imbracamintii de protectie solara pe suprafetele tratate. Copii: Siguranta in utilizare si eficacitatea in cazul copiilor, nu au fost stabilite. NU utilizati acest produs la copii decat daca medicul va recomanda astfel.

Reactii Adverse:
Este de asteptat un anumit grad de iritatie locala. Cele mai obisnuite reactii adverse semnalate sunt: uscarea pielii, arsura, usturime, senzatie de caldura, eritem, prurit, inrosirea pielii, descuamare si hipo- sau hiperpigmentare temporara. Rareori sunt semnalate pustule si cruste ale pielii, iritatia ochilor si edem. Foarte rar s-a semnalat alergia de contact adevarata, prin aplicarea topica de tretinoin. 

Precautii:
In vederea minimalizarii potentialului de iritare aditionala a pielii, se vor lua masuri de evitare a contactului cu ochii, pleoapele, santurile nazogeniene, gura, mucoasele sau alte suprafete care nu se prevad pentru tratament. Pacientii vor avea grija in a indeparta parul excesiv in mod obisnuit (de exemplu prin smulgere, electroliza, depilare), dar se vor evita aceste procedee in noaptea dinaintea aplicarii RetinaL, deoarece acestea pot avea ca rezultat iritarea pielii. Solutiile de ondulare permanenta, preparatele fixative, sapunurile medicinale si sampoanele, pot irita chiar si pielea normala. Se vor utiliza cu precautii astfel ca aceste produse sa nu intre in contact cu pielea tratata cu RetinaL.

Sarcina si alaptare: 
Pana in prezent n-au existat studii prospective adecvate si bine controlate, realizate pe femei insarcinate si nivelul sanguin teratogenic de tretinoin nu este cunoscut. Tratamentul topic cu tretinoin NU se va utiliza in timpul sarcinii sau la femeile care alapteaza! Nu se cunoaste daca tretinoinul este excretat prin laptele uman. In cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati va rugam sa consultati medicul dumneavoastra!

Mod de administrare:
Adulti: RetinaL se va aplica o data pe zi, inainte de culcare, pe suprafata pielii unde se produc leziunile acneice. Se va aplica o cantitate minima de crema, suficienta pentru a acoperi suprafata afectata, utilizand un tampon, bumbac, lana sau varfurile degetelor curate. Se va evita suprasaturarea deoarece excesul de crema ar putea sa patrunda in ochi, in santurile nazogeniene sau alte suprafete care nu sunt prevazute a fi tratate. Aplicarea RetinaL poate produce o senzatie tranzitorie de caldura sau o usturime usoara. Atunci cand se administreaza conform recomandarilor, RetinaL poate produce un eritem usor, asemanator cu cel al insolatiilor usoare. In cazurile in care este necesar sa se intrerupa temporar terapia sau sa se reduca frecventa de aplicare, terapia se va relua sau frecventa de aplicare va fi crescuta, numai atunci cand pacientul va fi capabil sa tolereze tratamentul. Excesul aplicarii de RetinaL nu determina rezultate mai rapide sau mai bune. De fapt, se poate produce o inrosire marcata, descuamare sau disconfort. Daca are loc accidental o aplicare in exces sau prin utilizare supraentuziasta, aplicarea de RetinaL se va intrerupe cateva zile inainte ca terapia sa fie reluata. Efectele terapeutice pot fi inregistrate dupa doua sau trei saptamani, dar sunt necesare mai mult de sase saptamani de terapie inainte de a se vedea efectele benefice definitive. In timpul primelor saptamani de tratament, se poate produce o exacerbare aparenta a leziunilor inflamatorii. Aceasta se datoreaza actiunii in profunzime a medicamentului, asupra unor leziuni neobservate initial si nu se considera un motiv de intrerupere a terapiei. Odata ce s-a obtinut un raspuns satisfacator, imbunatatirea acestuia poate fi mentinuta prin aplicatii de o frecventa mai mica. Inainte de tratamentul cu RetinaL, suprafetele care trebuie tratate vor fi curatate in intregime, cu apa si sapun moale, nemedicinal. Suprafata tratata se va spala nu mai mult de doua ori pe zi. Dupa spalare, pielea se va usca usor si complet, prin tamponare, fara a o sterge. Suprafetele de piele care se trateaza se vor lasa sa se usuce cel putin 20 pana la 30 de minute inainte de aplicarea RetinaL. In timpul terapiei cu RetinaL se pot utiliza cosmetice si produse hidratante, dar suprafetele de piele care vor fi tratate, se vor spala in intregime inainte de a se aplica RetinaL Se vor evita produsele de toaleta astringente.
Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa utilizati RetinAl. Daca aveti nelamuriri sau daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest prospect este in scop informativ, produsul este preparat in Laboratorul Farmaciei Tei Rahova de catre specialisti in domeniul elaborarilor.

Prezentare:
25g

Preparat RetinAl gel tretinoin 0.05%, 25 g, Farmacia Tei

RetinaL gel 30ml
Tub din plastic opac cu pompita dozatoare ce contine 30ml gel.
Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa utilizati RetinaL gel. Daca aveti
nelamuriri sau daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.
Acest prospect este in scop informativ, produsul este preparat in Laboratorul Farmaciei Tei Rahova de
catre specialisti in domeniul elaborarilor.
Indicatii: RetinaL gel este indicat ca terapie topica pentru tratamentul acneei vulgare.
Compozitie si Mod de prezentare.
RetinaL contine ca ingredient activ tretinoin 0.05% (acid retinoic) si se prezinta sub forma de gel.
Fiecare gram de gel contine tretinoin 0.05% si excipienti: apă distilată, ulei mineral, caprilic/capric
trigliceride, ulei de ricin, glicerină, propanediol, propilenglicol, carbopol, sucrose laurat,
nipagin,nipasol.
Tub din plastic cu pompa dozatoare ce contine 30ml gel.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la orice component al acestui produs. : Nu se recomanda initierea tratamentului
RetinaL sau continuarea utilizarii acestuia in prezenta pielii iritate (de exemplu eritem, descuamare,
prurit, insolatii etc.) inainte ca aceste simptome sa regreseze. La anumiti indivizi sensibili, RetinaL
poate induce fenomene locale severe ca: eritem, tumefiere, prurit, senzatie de caldura, arsura sau
usturime, pustule, cruste si/sau descuamare, pe portiunea de aplicare. Daca gradul de iritatie locala se
mentine, pacientul va fi instruit fie sa aplice medicatia cu o frecventa mai mica, fie sa intrerupa
temporar tratamentul. S-a relatat ca tretinoinul provoaca o iritatie severa pe pielea eczematoasa si se va
utiliza cu maxima precautie la acesti pacienti. Daca pacientul dezvolta o iritatie severa sau persistenta,
acesta va fi sfatuit sa intrerupa complet tratamentul cu RetinaL si daca este necesar, sa consulte un
medic. Conditiile climaterice extreme, cum ar fi vantul, frigul si umiditatea scazuta, pot irita pielea
tratata cu RetinaL si pot determina uscarea acesteia. Expunerea la radiatiile solare, incluzand lampile cu
lumina ultravioleta, poate provoca o iritare suplimentara. Asadar, expunerea va fi evitata sau
minimalizata in timpul utilizarii tretinoinului. Un pacient care se expune considerabil radiatiilor solare
prin obligatiile profesionale si/sau orice pacient sensibil inerent la radiatiile solare, va lua precautii
speciale. Cand expunerea la radiatiile solare nu poate fi evitata, se recomanda utilizarea produselor si a
imbracamintii de protectie solara pe suprafetele tratate. Copii: Siguranta in utilizare si eficacitatea in
cazul copiilor, nu au fost stabilite. NU utilizati acest produs la copii decat daca medicul va recomanda
astfel.
Reactii Adverse
Este de asteptat un anumit grad de iritatie locala. Cele mai obisnuite reactii adverse semnalate sunt:
uscarea pielii, arsura, usturime, senzatie de caldura, eritem, prurit, inrosirea pielii, descuamare si hipo-
sau hiperpigmentare temporara. Rareori sunt semnalate pustule si cruste ale pielii, iritatia ochilor si
edem. Foarte rar s-a semnalat alergia de contact adevarata, prin aplicarea topica de tretinoin.
Precautii:
In vederea minimalizarii potentialului de iritare aditionala a pielii, se vor lua masuri de evitare a
contactului cu ochii, pleoapele, santurile nazogeniene, gura, mucoasele sau alte suprafete care nu se
prevad pentru tratament. Pacientii vor avea grija in a indeparta parul excesiv in mod obisnuit (de
exemplu prin smulgere, electroliza, depilare), dar se vor evita aceste procedee in noaptea dinaintea
aplicarii RetinaL, deoarece acestea pot avea ca rezultat iritarea pielii. Solutiile de ondulare permanenta,
preparatele fixative, sapunurile medicinale si sampoanele, pot irita chiar si pielea normala. Se vor
utiliza cu precautii astfel ca aceste produse sa nu intre in contact cu pielea tratata cu RetinaL.
Sarcina si alaptare: Pana in prezent n-au existat studii prospective adecvate si bine controlate, realizate
pe femei insarcinate si nivelul sanguin teratogenic de tretinoin nu este cunoscut. Tratamentul topic cu
tretinoin NU se va utiliza in timpul sarcinii sau la femeile care alapteaza! Nu se cunoaste daca
tretinoinul este excretat prin laptele uman. In cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati va rugam
sa consultati medicul dumneavoastra!
Mod de Administrare
Adulti: RetinaL se va aplica o data pe zi, inainte de culcare, pe suprafata pielii unde se produc leziunile
acneice. Se va aplica o cantitate minima de crema, suficienta pentru a acoperi suprafata afectata,
utilizand un tampon, bumbac, lana sau varfurile degetelor curate. Se va evita suprasaturarea deoarece
excesul de crema ar putea sa patrunda in ochi, in santurile nazogeniene sau alte suprafete care nu sunt
prevazute a fi tratate. Aplicarea RetinaL poate produce o senzatie tranzitorie de caldura sau o usturime
usoara. Atunci cand se administreaza conform recomandarilor, RetinaL poate produce un eritem usor,
asemanator cu cel al insolatiilor usoare. In cazurile in care este necesar sa se intrerupa temporar terapia
sau sa se reduca frecventa de aplicare, terapia se va relua sau frecventa de aplicare va fi crescuta, numai
atunci cand pacientul va fi capabil sa tolereze tratamentul. Excesul aplicarii de RetinaL nu determina
rezultate mai rapide sau mai bune. De fapt, se poate produce o inrosire marcata, descuamare sau
disconfort. Daca are loc accidental o aplicare in exces sau prin utilizare supraentuziasta, aplicarea de
RetinaL se va intrerupe cateva zile inainte ca terapia sa fie reluata. Efectele terapeutice pot fi
inregistrate dupa doua sau trei saptamani, dar sunt necesare mai mult de sase saptamani de terapie
inainte de a se vedea efectele benefice definitive. In timpul primelor saptamani de tratament, se poate
produce o exacerbare aparenta a leziunilor inflamatorii. Aceasta se datoreaza actiunii in profunzime a
medicamentului, asupra unor leziuni neobservate initial si nu se considera un motiv de intrerupere a
terapiei. Odata ce s-a obtinut un raspuns satisfacator, imbunatatirea acestuia poate fi mentinuta prin
aplicatii de o frecventa mai mica. Inainte de tratamentul cu RetinaL, suprafetele care trebuie tratate vor
fi curatate in intregime, cu apa si sapun moale, nemedicinal. Suprafata tratata se va spala nu mai mult
de doua ori pe zi. Dupa spalare, pielea se va usca usor si complet, prin tamponare, fara a o sterge.
Suprafetele de piele care se trateaza se vor lasa sa se usuce cel putin 20 pana la 30 de minute inainte de
aplicarea RetinaL. In timpul terapiei cu RetinaL se pot utiliza cosmetice si produse hidratante, dar
suprafetele de piele care vor fi tratate, se vor spala in intregime inainte de a se aplica RetinaL Se vor
evita produsele de toaleta astringente.
Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa utilizati RetinAl. Daca aveti
nelamuriri sau daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.
Acest prospect este in scop informativ, produsul este preparat in Laboratorul Farmaciei Tei Rahova de
catre specialisti in domeniul elaborarilor.
Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Preparat RetinAl gel tretinoin 0.05%, 25 g, Farmacia Tei pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-12-2023  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului LABORATOR FARMACIA TEI

Vezi Politica de confidentialitate date personale

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.