Amestec de legume coreean la bol (Bibimbap)
Pregatire: 45 minute
Portii: 1
Ingrediente:
1 cana orez fiert (linte sau conopida, preparate termic sau din conserva)
½ cana legume coapte (cartofi dulci, sfecla, morcovi, pastranac, dovleac)
1 cana frunze verzi sotate (spanac, broccoli)
100 g carne facuta la gratar (vita, pui, porc, bivol, vanat)
1 ou de gaina sau de rata preparate termic (ochi sau fiert)- optional
1 lingura seva de cocotier (aminoacizi de cocos)
!/4 fruct de avocado mare, decojit, fara sambure si tocat marunt
Sare de mare sau sare roz de Himalaya, dupa gust
Preparare:
Se pune orezul intr-un castron mare.
Se adauga legumele coapte, frunzele verzi sotate si carnea preparate la gratar.
Daca este cazul, se pune oul deasupra.
Se condimenteaza cu seva de cocotier, pulpa maruntita de avocado sis are.
Se amesteca totul bine in castron si se serveste.
Analiza nutritionala per portie:
17, 08 g proteine
11,95 g grasimi
25, 84 g carbohidrati
Bibliografie:
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45