Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Vancomicina 125 mg, 10 capsule, Farmacia Tei

Vancomicina clorhidrat

Brand: LABORATOR FARMACIA TEI

Data expirarii: 29-02-2024

Document: Prospect

50,00 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei
 • disponibil Plaza Romania
  Bd. Timișoara 26 Bucuresti disponibil 50,00 Lei
 • disponibil Dristor
  Bd. Camil Ressu 7 Bucuresti disponibil 50,00 Lei
 • disponibil Rahova
  Strada Pucheni 42 Bucuresti disponibil 50,00 Lei
 • disponibil Vivo Constanta
  Bd. Aurel Vlaicu 220 Constanta disponibil 50,00 Lei
 • disponibil Biharia
  Str. Biharia 67-77 Bucuresti disponibil 50,00 Lei
 • indisponibil Barbu Vacarescu
  Bd. Barbu Vacarescu 154-158 Bucuresti indisponibil

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Vancomicina 125 mg, 10 capsule, Farmacia Tei

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 - Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 - Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

Indicatii:
Vancomicină 125mg cps este un antibiotic ce aparține unui grup de antibiotice numite „glicopeptide”, ce  acționează prin eliminarea anumitor bacterii care provoacă infecții. 
Vancomicină 125mg capsule este utilizată în rândul tuturor grupelor de vârstă prin inghitire(capsula are marimea (0)=>21.7 mm) si este destinata pentru inghitire, copiilor peste  12 ani si adultilor care nu prezinta  deficienta de deglutitie dar si copiilor mai mici prin golirea  capsulei  manual si administrarea pulberii.
Vancomicina 125mg cps nu este destinata copiilor sub 3 ani.
- Vancomicina poate fi administrată oral adulților și copiilor pentru tratamentul infecției mucoasei intestinelor subțire și gros care afectează mucoasele (colită pseudomembranoasă) determinată de bacteria Clostridium difficile.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Vancomicină 125mg cps: 
- dacă sunteţi alergic la vancomicină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, mentionate la compozitie.

Atenţionări şi precauţii:
Adresați-vă medicului sau farmacistului spitalului sau asistentei înainte de a lua Vancomicină 125mg cps dacă: 
- Ați suferit în trecut o reacție alergică la teicoplanină deoarece acest lucru poate însemna că sunteți alergic și la vancomicină.
- Aveți o deficiență de auz, mai ales dacă sunteți o persoană în vârstă (este posibil să aveți nevoie de teste de auz în timpul tratamentului).
- Aveți o afecțiune a rinichilor (va fi nevoie să faceți analize de sânge și renale în timpul tratamentului). 
- Vă este administrată vancomicină pe o perioadă îndelungată (este posibil să fie nevoie de analize de sânge, ale funcției rinichilor și ficatului în timpul tratamentului). 
- Dezvoltați o reacție pe piele în timpul tratamentului.
- Dezvoltați diaree severă sau prelungită în timpul sau după administrarea vancomicinei, adresați-vă medicului imediat. Acesta poate fi un semn de inflamație a intestinului (colită pseudomembranoasă) care poate apărea în urma tratamentului cu antibiotice. 
Administrarea concomitentă de vancomicină și anestezice a fost asociată cu înroșirea pielii (eritem) și reacții alergice la copii. În mod similar, utilizarea similară a altor medicamente cum ar fi antibioticele aminoglicozidice, antiinflamatoare nesteroidiene s (AINS, de exemplu, ibuprofen) sau amfotericină B (medicament pentru infecții fungice) poate crește riscul de afectare a rinichilor și, drept urmare, poate fi nevoie de analize de sânge și renale mai frecvente. 
Vancomicină 125mg cps. împreună cu alte medicamente: Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, preparate be bază de plante medicinale sau vitamine şi minerale, deoarece unele dintre acestea pot interacţiona cu vancomicina. Mai mult, nu luaţi nici un medicament nou fără a discuta cu medical dumneavoastră. Următoarele medicamente pot interacţiona cu vancomicina dacă le luaţi în acelaşi timp:
• medicamente care pot avea efecte dăunătoare asupra rinichilor şi auzului: dacă vi se administrează concomitent vancomicină şi alte medicamente care pot avea efecte dăunătoare asupra rinichilor şi auzului (de exemplu antibiotice aminoglicozidice), aceste efecte dăunătoare pot fi crescute. În acest caz este necesar controlul periodic al rinichilor şi auzului. 
• medicamente pentru relaxara musculară (de exemplu succinilcolină): efectul acestora poatre fi intensificat sau prelungit. 
• agenţi anestezici (dacă vi se va face anestezie generală): administrarea concomitentă cu vancomicina poate creşte riscul apariţiei unor reacţii adverse la vancomicină, cum sunt scăderea tensiunii arteriale, înroşirea pielii, erupţie urticariană şi mâncărime Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande analize ale sângelui şi să modifice doza de vancomicină dacă aceasta este asociată cu alte medicamente. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea: 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Vancomicina traversează placenta şi există risc de toxicitate la nivelul urechilor şi rinichilor fătului. Prin urmare, dacă sunteţi gravidă, medicul trebuie să vă administreze vancomicină numai dacă acest lucru este absolut necesar şi după evaluarea atentă a beneficiilor şi riscurilor. Vancomicina se excretă în laptele uman. Deoarece copilul poate fi afectat de acest medicament, acesta trebuie utilizat în timpul alăptării numai în cazul în care alte medicamente nu au avut succes. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a opri alăptarea. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Vancomicină 125mg cps nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a 
folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Medicul dumneavoastră va decide ce doză de medicament veți administra în fiecare zi și cât va dura tratamentul. 
Dozaj
Administrare orală 
Adulți și adolescenți (cu vârsta între 12 și 18 ani) Doza recomandată este de 125 mg la fiecare 6 ore. În unele cazuri, medicul dumneavoastră poate decide să administreze o doză mai mare de până la 500 mg la fiecare 6 ore. 
Doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 2 g. Dacă ați suferit alte episoade (infecție a mucoasei) în trecut este posibil să aveți nevoie de o doză diferită sau de o durată diferită a tratamentului. Utilizare la  copii cu vârsta peste 3 ani: 
Doza recomandată este 10 mg pentru fiecare kg corp. În mod uzual este administrată la fiecare 6 ore. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 2 g.  
Durata tratamentului depinde de infecția pe care o aveți și se poate întinde pe mai multe săptămâni. Durata terapiei poate fi diferită în funcție de răspunsul individual la tratament al fiecărui pacient. În timpul tratamentului este posibil să vi se facă analize de sânge, să vi se solicite probe de urină și chiar teste de auz pentru a căuta semne de posibile reacții adverse. Dacă administrarea Vancomicină 125mg cps a fost omisă. Nu trebuie administrată o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Doza uitată trebuie administrată înaintea următoarei doze obişnuite, numai dacă intervalul de timp dintre administrări este încă destul de mare. 
Doza scăzută, administrarea neregulată sau întreruperea a tratamentului prea devreme pot compromite rezultatele terapiei sau pot duce la recăderi, al căror tratament este mai dificil. Urmaţi recomandările medicului dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Reacţii adverse posibile: 
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Vancomicina poate provoca reacții alergice, deși reacțiile alergice grave (șoc anafilactic) sunt rare. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observați brusc respirație șuierătoare, dificultăți la respirație, înroșire în partea superioară a corpului, erupție pe piele sau mâncărime. 
Absorbția vancomicinei din tractul gastrointestinal este neglijabilă. Cu toate acestea, dacă aveți o tulburare inflamatorie a tractului digestiv, mai ales dacă suferiți și de o afecțiune renală, pot apărea reacții adverse similare cu acelea care apar când vancomicina este administrată prin perfuzie. Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
• Scăderea tensiunii arteriale 
• Scurtarea respirației, respirație zgomotoasă (un sunet ascuțit care rezultă în urma obstrucționării căilor respiratorii superioare)
• Erupții și inflamație a mucoasei bucale, mâncărime, blânde 
• Probleme cu rinichii care pot fi detectate în mod primar prin analize de sânge 
• Înroșirea părții superioare a corpului și feței, inflamarea unei vene 
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane): 
• Surditate temporară sau permanentă Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane): 
• Scăderea numărului de globule albe, de globule roșii ale sângelui și de plachete sanguine (celule ale sângelui cu importanță pentru coagularea sângelui) 
• Creșterea anumitor globule albe ale sângelui.
• Pierderea echilibrului, țiuit în urechi, amețeli
• Inflamație a vaselor de sânge 
• Greață (senzație de vomă) 
• Inflamație a rinichilor și insuficiență renală 
• Durere în mușchii pieptului și ai spatelui 
• Febră, frisoane Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane): 
• Declanșarea rapidă a unei reacții severe pe piele cum sunt apariția de vezicule sau descuamarea. Aceasta poate fi asociată cu febră mare și dureri articulare. 
• Stop cardiac 
• Inflamația intestinului care determină dureri abdominale și diaree care poate conține sânge Reacţii adverse cu frecventă necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponible): 
• Greață (vomă), diaree 
• Confuzie, somnolență, lipsă de energie, umflare, retenție de lichide, scăderea cantității de urină 
• Erupții cu umflături sau dureri în spatele urechilor, la nivelul gâtului, inghinale, sub bărbie și axilare (ganglioni limfatici umflați), rezultate anormale ale analizelor de sânge și ale testelor funcţiei ficatului 
• Erupții cu bășici pe piele și febră. 
Raportarea reacţiilor adverse: Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

Cum se păstrează Vancomicină 125mg cps.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 
A se păstra la frigider intre 2 si 8 ºC, în ambalajul original, ferit de lumină. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. a fost dovedită pentru o perioadă de păstrare de 96 de ore la temperaturi de 2-8°C. Conţinutul ambalajului : Un flacon contine 10 capsule cu vancomicină sub formă de clorhidrat de vancomicină si celeuloza microcristalina 101.
Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect!

Compozitie: 
Fiecare capsula gelatinoasa tare contine: Vancomicina clorhidrat 125mg, microceluloza cristalina 160mg, capsula gelatinoasa tare cu dimensiune de 21.7mm.
Vancomicina 125mg cps, este divizata in laboratorul propriu (Str.Pucheni Nr 42) aceasta forma farmaceutica este destinata doar administrarii orale si este conceputa pentru a facilitata administrarea pe cale orala a antibioticului.

Prezentare:
10 capsule

Vancomicina 125 mg, 10 capsule, Farmacia Tei

Compozitie: Fiecare capsula gelatinoasa tare contine :Vancomicina clorhidrat 125mg, microceluloza
cristalina 160mg, capsula gelatinoasa tare cu dimensiune de 21.7mm.
Vancomicina 125mg cps, este divizata in laboratorul propriu(Str.Pucheni Nr 42) aceasta forma
farmaceutica este destinata doar administrarii orale si este conceputa pentru a facilitata administrarea
pe cale orala a antibioticului.
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece
conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest
medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate
face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.
Vancomicină 125mg cps este un antibiotic ce aparține unui grup de antibiotice numite „glicopeptide”,
ce acționează prin eliminarea anumitor bacterii care provoacă infecții.
Vancomicină 125mg capsule este utilizată în rândul tuturor grupelor de vârstă prin inghitire(capsula are
marimea (0)=>21.7 mm) si este destinata pentru inghitire, copiilor peste 12 ani si adultilor care nu
prezinta deficienta de deglutitie dar si copiilor mai mici prin golirea capsulei manual si administrarea
pulberii.
Vancomicina 125mg cps nu este destinata copiilor sub 3 ani.
- Vancomicina poate fi administrată oral adulților și copiilor pentru tratamentul infecției mucoasei
intestinelor subțire și gros care afectează mucoasele (colită pseudomembranoasă) determinată de
bacteria Clostridium difficile.
Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze Vancomicină 125mg cps.
Nu utilizaţi Vancomicină 125mg cps:
- dacă sunteţi alergic la vancomicină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament,
mentionate la compozitie.
Atenţionări şi precauţii:
Adresați-vă medicului sau farmacistului spitalului sau asistentei înainte de a lua Vancomicină 125mg cps
dacă:
- Ați suferit în trecut o reacție alergică la teicoplanină deoarece acest lucru poate însemna că sunteți
alergic și la vancomicină.
- Aveți o deficiență de auz, mai ales dacă sunteți o persoană în vârstă (este posibil să aveți nevoie de
teste de auz în timpul tratamentului).
- Aveți o afecțiune a rinichilor (va fi nevoie să faceți analize de sânge și renale în timpul tratamentului).
- Vă este administrată vancomicină pe o perioadă îndelungată (este posibil să fie nevoie de analize de
sânge, ale funcției rinichilor și ficatului în timpul tratamentului).
- Dezvoltați o reacție pe piele în timpul tratamentului.
- Dezvoltați diaree severă sau prelungită în timpul sau după administrarea vancomicinei, adresați-
medicului imediat. Acesta poate fi un semn de inflamație a intestinului (colită pseudomembranoasă)
care poate apărea în urma tratamentului cu antibiotice. Administrarea concomitentă de vancomicină și
anestezice a fost asociată cu înroșirea pielii (eritem) și reacții alergice la copii. În mod similar, utilizarea
similară a altor medicamente cum ar fi antibioticele aminoglicozidice, antiinflamatoare nesteroidiene s
(AINS, de exemplu, ibuprofen) sau amfotericină B (medicament pentru infecții fungice) poate crește
riscul de afectare a rinichilor și, drept urmare, poate fi nevoie de analize de sânge și renale mai
frecvente.
Vancomicină 125mg cps. împreună cu alte medicamente: Spuneţi medicului dumneavoastră sau
farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără
prescripţie medicală, preparate be bază de plante medicinale sau vitamine şi minerale, deoarece unele
dintre acestea pot interacţiona cu vancomicina. Mai mult, nu luaţi nici un medicament nou fără a discuta
cu medical dumneavoastră. Următoarele medicamente pot interacţiona cu vancomicina dacă le luaţi în
acelaşi timp:
medicamente care pot avea efecte dăunătoare asupra rinichilor şi auzului: dacă vi se administrează
concomitent vancomicină şi alte medicamente care pot avea efecte dăunătoare asupra rinichilor şi
auzului (de exemplu antibiotice aminoglicozidice), aceste efecte dăunătoare pot fi crescute. În acest caz
este necesar controlul periodic al rinichilor şi auzului.
medicamente pentru relaxara musculară (de exemplu succinilcolină): efectul acestora poatre fi
intensificat sau prelungit.
agenţi anestezici (dacă vi se va face anestezie generală): administrarea concomitentă cu vancomicina
poate creşte riscul apariţiei unor reacţii adverse la vancomicină, cum sunt scăderea tensiunii arteriale,
înroşirea pielii, erupţie urticariană şi mâncărime Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă
recomande analize ale sângelui şi să modifice doza de vancomicină dacă aceasta este asociată cu alte
medicamente.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi
să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru
recomandări înainte de a lua acest medicament. Vancomicina traversează
placenta şi există risc de toxicitate la nivelul urechilor şi rinichilor fătului. Prin
urmare, dacă sunteţi gravidă, medicul trebuie să vă administreze vancomicină
numai dacă acest lucru este absolut necesar şi după evaluarea atentă a
beneficiilor şi riscurilor. Vancomicina se excretă în laptele uman. Deoarece
copilul poate fi afectat de acest medicament, acesta trebuie utilizat în timpul
alăptării numai în cazul în care alte medicamente nu au avut succes. Trebuie să
discutaţi cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a opri alăptarea.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Vancomicină 125mg cps nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a
conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Medicul dumneavoastră va decide ce doză de medicament veți administra în fiecare zi și cât va dura
tratamentul.
Dozaj
Administrare orală
Adulți și adolescenți (cu vârsta între 12 și 18 ani) Doza recomandată este de 125 mg la fiecare 6 ore. În
unele cazuri, medicul dumneavoastră poate decide să administreze o doză mai mare de până la 500 mg
la fiecare 6 ore.
Doza zilnică maximă nu trebuie să depășească 2 g. Dacă ați suferit alte episoade (infecție a mucoasei) în
trecut este posibil să aveți nevoie de o doză diferită sau de o durată diferită a tratamentului. Utilizare la
copii cu vârsta peste 3 ani: Doza recomandată este 10 mg pentru fiecare kg corp. În mod uzual este
administrată la fiecare 6 ore. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 2 g. Durata tratamentului
depinde de infecția pe care o aveți și se poate întinde pe mai multe săptămâni. Durata terapiei poate fi
diferită în funcție de răspunsul individual la tratament al fiecărui pacient. În timpul tratamentului este
posibil să vi se facă analize de sânge, să vi se solicite probe de urină și chiar teste de auz pentru a căuta
semne de posibile reacții adverse. Dacă administrarea Vancomicină 125mg cps a fost omisă Nu trebuie
administrată o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Doza uitată trebuie administrată înaintea
următoarei doze obişnuite, numai dacă intervalul de timp dintre administrări este încă destul de mare.
Doza scăzută, administrarea neregulată sau întreruperea a tratamentului prea devreme pot compromite
rezultatele terapiei sau pot duce la recăderi, al căror tratament este mai dificil. Urmaţi recomandările
medicului dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament,
adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate
persoanele. Vancomicina poate provoca reacții alergice, deși reacțiile alergice grave (șoc anafilactic) sunt
rare. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă observați brusc respirație șuierătoare,
dificultăți la respirație, înroșire în partea superioară a corpului, erupție pe piele sau mâncărime.
Absorbția vancomicinei din tractul gastrointestinal este neglijabilă. Cu toate acestea, dacă aveți o
tulburare inflamatorie a tractului digestiv, mai ales dacă suferiți și de o afecțiune renală, pot apărea
reacții adverse similare cu acelea care apar când vancomicina este administrată prin perfuzie. Reacţii
adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
Scăderea tensiunii arteriale
Scurtarea respirației, respirație zgomotoasă (un sunet ascuțit care rezultă în urma obstrucționării căilor
respiratorii superioare)
Erupții și inflamație a mucoasei bucale, mâncărime, blânde
Probleme cu rinichii care pot fi detectate în mod primar prin analize de sânge
Înroșirea părții superioare a corpului și feței, inflamarea unei vene
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):
Surditate temporară sau permanentă Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane):
Scăderea numărului de globule albe, de globule roșii ale sângelui și de plachete sanguine (celule ale
sângelui cu importanță pentru coagularea sângelui)
Creșterea anumitor globule albe ale sângelui.
Pierderea echilibrului, țiuit în urechi, amețeli
Inflamație a vaselor de sânge
Greață (senzație de vomă) Inflamație a rinichilor și insuficiență renală
Durere în mușchii pieptului și ai spatelui
Febră, frisoane Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane):
Declanșarea rapidă a unei reacții severe pe piele cum sunt apariția de vezicule sau descuamarea.
Aceasta poate fi asociată cu febră mare și dureri articulare.
Stop cardiac
Inflamația intestinului care determină dureri abdominale și diaree care poate conține sânge Reacţii
adverse cu frecventă necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponible):
Greață (vomă), diaree
Confuzie, somnolență, lipsă de energie, umflare, retenție de lichide, scăderea cantității de urină
Erupții cu umflături sau dureri în spatele urechilor, la nivelul gâtului, inghinale, sub bărbie și axilare
(ganglioni limfatici umflați), rezultate anormale ale analizelor de sânge și ale testelor funcţiei ficatului
Erupții cu bășici pe piele și febră.
Raportarea reacţiilor adverse: Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului
dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.
Cum se păstrează Vancomicină 125mg cps.
Nu lăsaţi acestmedicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la frigider intre 2 si 8 ºC, în ambalajul original, ferit de lumină. Nu utilizaţi acest medicament
după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii
respective. Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi
farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la
protejarea mediului. a fost dovedită pentru o perioadă de păstrare de 96 de ore la temperaturi de 2-8°C.
Conţinutul ambalajului : Ce conţine Vancomicină 125mg cps. Substanţa activă este vancomicină
clorhidrat. Un flacon contine 10 capsule cu vancomicină sub formă de clorhidrat de vancomicină si
celeuloza microcristalina 101.
Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect!
Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Vancomicina 125 mg, 10 capsule, Farmacia Tei pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Data ultimei actualizari:  07-10-2022  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.