Otet de mere (ingrediente active)

Ce este otetul de mere?

Otetul de mere este preparat printr-un proces in doua etape.Merele zdrobite, in contact cu o drojdie, fermenteaza zaharurile si le transforma in alcool. Procesul de fermentare continua, pana la formarea acidului acetic.
Acidul acetic confera otetului mirosul si aroma sa puternica. Cercetatorii cred ca acest acid este responsabil pentru beneficiile pentru sanatate ale otetului de mere. Otetul de cidru contine 5-6% acid acetic .
Otetul de mere organic, nefiltrat, contine proteine, enzime si bacterii benefice, care confera produsului un aspect tulbure.

Care sunt beneficiile otetului de mere?

Efect bactericid
Otetul poate ajuta la uciderea agentilor patogeni, inclusiv a bacteriilor.
Oamenii au folosit in mod traditional otetul pentru curatare si dezinfectare, tratarea ciupercilor unghiilor, paduchilor, negilor si infectiilor urechii.
Otetul este, de asemenea, un conservant alimentar. Studiile arata ca inhiba bacteriile precum E. coli.

Poate avea efect hipoglicemiant
Cel mai eficient si sanatos mod de a regla nivelul zaharului din sange este evitarea carbohidratilor rafinati si a zaharului, dar otetul de mere poate avea un efect benefic.

Cercetarile sugereaza ca otetul poate imbunatati sensibilitatea la insulina cu 19-34% in timpul unei mese bogate in carbohidrati si poate scadea semnificativ glicemia si raspunsul la insulina.
Otetul poate imbunatati functia insulinei si poate scadea nivelul zaharului din sange dupa mese .
Daca luati in prezent medicamente pentru scaderea glicemiei, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a administra otet de mere.

Poate ajuta la pierderea in greutate
Consumul de otet impreuna cu o masa bogata in carbohidrati a dus la cresterea senzatiei de satietate si la pierderea in greutate.

Poate imbunatati sanatatea pielii
Otetul de mere este un remediu comun pentru afectiuni ale pielii.
Pielea este in mod natural usor acida. Utilizarea topica a otetului de cidru de mere ar putea ajuta la reechilibrarea pH-ului natural al pielii, imbunatatind bariera protectoare a pielii.
Avand in vedere proprietatile sale antibacteriene, otetul de mere ar putea, teoretic, ajuta la prevenirea infectiilor pielii .
Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incerca noi remedii, in special pe pielea cu leziuni. Evitati aplicarea de otet nediluat pe piele, deoarece poate provoca arsuri.

Care pot fi reactiile adverse ale otetului de mere?

Reactiile adverse cele mai des intalnite sunt cele gastro-intestinale, arsuri esofagiene, eroziunea smaltului dentar.De asemenea poate interactiona cu medicamente precum antidiabetice, diuretice, digoxin, de aceea este recomandat sa va consultati medicul inainte de a administra orice supliment alimentar.

Bibliografie:

6 Health Benefits of Apple Cider Vinegar, Backed by Science, Healthline official website

7 Side Effects of Too Much Apple Cider Vinegar, Healthline official website

Autor: Farmacist Marza Andreea Simona


Pagina actualizata la data de: 22-07-2022

Produse care contin Otet de mere

Non-farma (5)

Vezi Politica de confidentialitate date personale