Ziua 1: gustare fara gluten - Bilute coapte si crocante cu migdale si aronia (intoleranta la gluten)

Intoleranța la gluten este o afecțiune din ce în ce mai răspândită. În momentul de față studiile aproximează că:

● 0,4% din populația globală este alergică la grâu

● 30-40% din populația globală este purtătoare de gene asociate cu boala celiacă (o manifestare agresivă a intoleranței la gluten)

● doar 3% dintre purtătorii genelor ajung să și dezvolte această boală.

Modul prin care intoleranța la gluten poate fi gestionată în viața de zi cu este este prin evitarea consumului de produse ce conțin acest alergen. Acest lucru poate devine uneori dificil pentru cei care suferă de această alergie. 

Împreună cu Dr. Andreea Petra, medic rezident diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, am dezvoltat o serie de rețete care vin în susținerea voastră, a tuturor celor ce suferă de această alergie. Andreea ne-a arătat că alimentația sănătoasă, fără gluten, poate fi și super gustoasă!

 

Ziua 1: Gustare fara gluten Bilute coapte si crocante cu migdale si aronia

 

Timp de preparare: 40 de minute preparare + 1 ora de odihnit

Porții: 23

Macros/porție: 121 kcal/ 3 C/ 10 F/ 4 P


Ingrediente:

200 g faina de migdale

● 130 g green sugar pudra

● 15 g pudra de aronia

● 1/4 lingurita condimente pentru cookies (un mix de scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir si sare)

● 60 g albus (aproximativ 2 albusuri)

● 1 lingurita suc de lamaie

● 1/2 lingurita esenta de migdale

● 1 lingurita pasta pura de vanilie

● 50 g ciocolata neagra cu 84% cacao

Cum procedăm:

    1. Intr-un bol amestecam faina de migdale, 100 g din indulcitorul pudra, pudra de aronia si condimentele pentru cookies.
    2. Intr-un alt bol batem albusurile cu sucul de lamaie pentru 5-6 minute la viteza maxima a mixerului, pana se formeaza varfuri tari (cand ridicam telul, vor ramane varfurile batoase).
    3. Adaugam esenta de migdale si pasta de vanilie si le incorporam usor.
    4. Incorporam mixul de ingrediente uscate peste albusurile batute, cu o spatula de silicon, in 2-3 transe, treptat, folosind miscari de jos in sus.
    5. Punem restul (30 g) de indulcitor pura intrun bol micut. 
    6. Cu ajutorul unei ustensile de format chiftelute, luam aluat, il formam in bilute si il trecem prin zaharul pudra. Asezam apoi biluta pe o tava tapetata cu hartie de copt. Repetam procesul pana ramanem fara compozitie.
    7. Lasam bilutele sa se odihneasca 1 ora la temperatura camerei.
    8. Apoi, le apasam usor cu degetul astfel incat sa se crape putin si le punem la cuptorul preincalzit la 160° pentru 20 de minute.
    9. Chiar daca par nefacute, scoatem bilutele si le lasam sa se raceasca. Ele vor fi inca moi cand le scoatem din cuptor, dar se vor mai intari pe parcurs.
    10. Cat se racoresc, topim ciocolata la microunde in reprize de cate 30 de secunde, cu grija, sa nu o ardem.
    11. Dupa ce s-au racit bilutele, le strangem in mijlocul tavii si le decoram cu ciocolata topita.
    12. Le punem apoi la frigider pentru minim 1 ora, ca sa se intareasca ciocolata. Si am terminat!
    13. Servim bilutele simple sau alaturi de fructele preferate, ca o gustare speciala si delicioasa. Nu va mai spun ca sunt perfecte langa cafeaua de dimineata. 

Poftă Bună!


Pagina actualizata la data de: 11-07-2023

Produse fara gluten Ziua 1: gustare fara gluten - Bilute coapte si crocante cu migdale si aronia

Non-farma (10)

Vezi Politica de confidentialitate date personale