Adimuplan, 100 mg, 28 comprimate filmate, Sandoz

clorhidrat de sitagliptină monohidrat, echivalentul a 100 mg sitagliptină

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: SANDOZ

Data expirarii: 30-07-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

85,72 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Adimuplan, 100 mg, 28 comprimate filmate, Sandoz

Indicatii:
ADIMUPLAN 100 mg comprimate filmate este indicat la pacienții adulți cu diabet zaharat de tip 2 pentru a îmbunătăți controlul glicemic: în monoterapie * la pacienții insuficient controlați numai prin dietă și exerciții fizice și la care metformin este inadecvată din cauza contraindicațiilor sau intoleranței. ca terapie orală dublă în combinație cu * metformin atunci când dieta și exercițiile fizice plus metformin în monoterapie nu asigură un control glicemic adecvat. * o sulfoniluree atunci când dieta și exercițiile fizice plus doza maximă tolerată de sulfoniluree în monoterapie nu asigură un control glicemic adecvat și atunci când metformin este inadecvată din 
cauza contraindicațiilor sau intoleranței.
* un agonist al receptorilor gamma activați de proliferatorul peroxizomilor (PPAR) (adică o tiazolidindionă) atunci când utilizarea unui agonist PPAR este adecvată și atunci când dieta și exercițiile fizice, plus agonistul PPAR în monoterapie, nu asigură un control glicemic adecvat. ca terapie orală triplă în combinație cu * o sulfoniluree și metformin atunci când dieta și 
exercițiile fizice plus terapia dublă cu aceste medicamente nu asigură un control glicemic adecvat.
* un agonist PPAR și metformin atunci când utilizarea unui agonist PPAR este adecvată și dieta și exercițiile fizice plus terapia dublă cu aceste medicamente nu asigură un control glicemic  adecvat.
ADIMUPLAN 100 mg comprimate filmate este, de asemenea, indicat ca terapie asociată insulinei (cu sau fără metformin) atunci când dieta și exercițiile fizice plus doza stabilă de insulină nu asigură un control glicemic adecvat.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții medicamentului.

Precautii:
Înainte să luaţi ADIMUPLAN 100 mg comprimate filmate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Fertilitatea, sarcina şi alăptarea: 
Sarcina:
Nu există date adecvate privind utilizarea sitagliptinei la femeile gravide. Studiile la animal au demonstrat toxicitatea asupra funcției de reproducere, la administrarea în doze mari (vezi pct. 5.3).
Riscul posibil la om este necunoscut. Din cauza lipsei datelor la om, sitagliptina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii.
Alăptarea:
Nu se cunoaște dacă sitagliptina este eliminată în laptele matern uman. Studiile la animal au arătat eliminarea sitagliptinei în laptele matern. Sitagliptina nu trebuie utilizată în timpul alăptării.
Fertilitatea:
Datele referitoare la animal nu sugerează un efect al tratamentului cu sitagliptină asupra fertilității la masculi și femele. Nu sunt disponibile date la om.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Sitagliptina nu are nicio influență sau are influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, atunci când se conduc mașini sau se utilizează utilaje, trebuie să se țină cont de faptul că au fost raportate amețeli și somnolență.
În plus, pacienții ar trebui să fie avertizați cu privire la riscul apariției hipoglicemiei atunci când sitagliptina este utilizată în combinație cu o sulfoniluree sau cu insulină.

Mod de administrare:
Doze:
Doza este de 100 mg sitagliptină o dată pe zi. Atunci când este utilizată în combinație cu metformin și/sau un agonist PPAR, doza de metformin și/sau agonist PPAR trebuie menținută și sitagliptina trebuie administrată concomitent.
Atunci când sitagliptina este utilizată în combinație cu o sulfoniluree sau insulină, se poate avea în vedere administrarea unei doze mai mici de sulfoniluree sau insulină pentru a reduce riscul apariției hipoglicemiei (vezi pct. 4.4). Dacă se omite o doză de sitagliptină, aceasta trebuie administrată imediat ce pacientul își amintește. Nu trebuie administrată o doză dublă în aceeași zi.

Grupe speciale de pacienți:
Insuficiență renală:
Atunci când se ia în considerare utilizarea sitagliptinei în combinație cu un alt medicament antidiabetic, trebuie verificate condițiile sale de utilizare la pacienții cu insuficiență renală.
Pentru pacienții cu insuficiență renală ușoară (rata de filtrare glomerulară [RFG] ≥60 până la <90 ml/minut), nu este necesară ajustarea dozei.
Pentru pacienții cu insuficiență renală moderată (RFG ≥45 la <60 ml/minut), nu este necesară ajustarea dozei.
Pentru pacienții cu insuficiență renală moderată (RFG ≥30 la <45 ml/minut), doza de sitagliptină este de 50 mg o dată pe zi.
Pentru pacienții cu insuficiență renală severă (RFG ≥15 până la <30 ml/minut) sau cu boală renală în stadiu terminal (BRST) (RFG <15 ml/minut), inclusiv cei care necesită hemodializă sau dializă peritoneală, doza de sitagliptină este de 25 mg o dată pe zi. Tratamentul poate fi administrat fără a se ține cont de calendarul dializei.
Deoarece ajustarea dozei se face în baza funcției renale, evaluarea funcției renale este recomandată înainte de inițierea tratamentului cu sitagliptină și, ulterior, periodic.

Insuficiență hepatică:
Nu este necesară ajustarea dozei la pacienții cu insuficiență hepatică ușoară până la moderată.
Sitagliptina nu a fost studiată la pacienții cu insuficiență hepatică severă și se recomandă prudență (vezi pct. 5.2).
Cu toate acestea, deoarece sitagliptina este, în principal, eliminată pe cale renală, nu este de așteptat ca insuficiența hepatică severă să afecteze farmacocinetica sitagliptinei.

Vârstnici:
Nu este necesară ajustarea a dozei în funcție de vârstă.

Copii și adolescenți:
Sitagliptina nu trebuie utilizată la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani din cauza eficacității insuficiente. Datele disponibile în prezent sunt descrise la pct. 4.8, 5.1 și 5.2. 
Sitagliptina nu a fost studiată la pacienți copii cu vârsta sub 10 ani.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Fiecare comprimat filmat conține clorhidrat de sitagliptină monohidrat, echivalentul a 100 mg sitagliptină.

- Celelalte componente sunt: Nucleu: Hidrogenofosfat de calciu (E341), Celuloză microcristalină (E460), Croscarmeloză sodică (E468)
Stearat de magneziu (E470b), Stearilfumarat de sodiu
Înveliș: Hipromeloză (E464), Hidroxipropilceluloză (E463), Macrogol (E1521), Dioxid de titan (E171), Oxid galben de fer (E172), Oxid roșu de fer (E172), Oxid negru de fer (E172) (numai pentru concentrația de 100 mg), Talc (E553b)

Prezentare:
28 comprimate filmate

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Adimuplan 100 mg 28 comprimate filmate Sandoz(clorhidrat de sitagliptină monohidrat, echivalentul a 100 mg sitagliptină) face parte din grupa medicament:antidiabetice orale..
Grupa medicament: Antidiabetice orale

Adimuplan, 100 mg, 28 comprimate filmate, Sandoz

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Adimuplan, 100 mg, 28 comprimate filmate, Sandoz pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  07-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului SANDOZ

Vezi Politica de confidentialitate date personale