Indicatii:
Advagraf conține substanța activă tacrolimus. Este un imunosupresor. După un transplant de organ (ficat, rinichi), sistemul dumneavoastră imunitar va încerca să respingă noul organ. Advagraf este utilizat în scopul de a controla răspunsul imun, permiţând organismului dumneavoastră să accepte organul transplantat.
Advagraf mai poate fi recomandat în caz de rejet al organului transplantat, ficat, rinichi, cord sau alt organ, când tratamentul anterior nu a putut controla răspunsul imun după transplant.
Advagraf este utilizat la adulți.
Contraindicatii:
Nu utilizaţi Advagraf:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tacrolimus sau la oricare dintre componentele Advagraf.
- dacă sunteţi alergic la sirolimus sau la oricare antibiotic macrolidic (de exemplu eritromicina, claritromicina, josamicina).
Precautii:
Înainte să utilizaţi Advagraf, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua Advagraf.
Advagraf se excretă în laptele matern. De aceea nu trebuie să alăptaţi în timpul tratamentului cu Advagraf.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje sau maşini dacă vă simţiţi ameţit sau somnolent sau dacă aveţi tulburări de vedere după administrarea Advagraf. Aceste efecte sunt mult mai frecvente în cazul consumului de băuturi alcoolice în timpul tratamentului cuAdvagraf.
Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna Advagraf exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Acest medicament trebuie prescris pentru dumneavoastră numai de către un medic cu experiență în tratamentul pacienților cu transplant.
Asiguraţi-vă ca primiţi acelaşi medicament pe bază de tacrolimus de fiecare dată când văridicaţi medicamentul prescris pe reţetă, cu excepţia cazurilor în care medicul specialist în transplant a acceptat modificarea formei comerciale de tacrolimus recomandate. Acest medicament trebuie administrat o dată pe zi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului imediat ce constataţi că aspectul medicamentului nu este acelaşi cu cel cu care sunteţi obişnuit sau dacă recomandările de administrare a dozelor s-au modificat, pentru a vă asigura că aţi primit medicaţia
corectă.
Doza iniţială pentru prevenirea rejetului organului transplantat va fi determinată de medic în funcţie de greutatea corporală. Doza iniţială imediat după transplant variază în general în intervalul 0,10 mg – 0,30 mg pe kg greutate corporală şi zi în funcţie de organul transplantat. Atunci când se tratează rejetul pot fi utilizate aceleași doze.
Doza depinde de starea generală şi de celelalte medicamente imunosupresoare administrate simultan. După începerea tratamentului cu Advagraf se vor face frecvent recoltări de sânge pentru analize necesare pentru stabilirea dozei corecte de către medicul dumneavoastră. După aceea, va fi necesară efectuarea periodică a analizelor de sânge pentru stabilirea dozei corecte şi pentru ajustarea acesteia din când în când. Medicul va reduce, de obicei, doza de Advagraf după stabilizarea stării clinice.
Medicul vă va explica exact câte capsule să luaţi.
Advagraf trebuie administrat zilnic atât timp cât aveţi nevoie de imunosupresie pentru prevenirea rejetului acut al organului transplantat. Trebuie să păstraţi un contact permanent cu medicul dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Compozitie:
- Substanţa activă este tacrolimus.
Fiecare capsulă de Advagraf 0,5 mg conţine tacrolimus 0,5 mg (sub formă demonohidrat).
Fiecare capsulă de Advagraf 1 mg conţine tacrolimus1 mg (sub formă demonohidrat).
Fiecare capsulă de Advagraf 3 mg conţine tacrolimus 3 mg (sub formă demonohidrat).
Fiecare capsulă de Advagraf 5 mg conţine tacrolimus 5 mg (sub formă de monohidrat).
- Celelalte componente sunt:
Conţinutul capsulei: Hipromeloză, etilceluloză, lactoză, stearat de magneziu
Învelişul capsulei: Dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu, gelatină
Cerneala de inscripţionare: Shellac, lecitină (din soia), simeticonă, oxid roşu de fer (E172), hidroxipropil celuloză.
Prezentare:
50 capsule cu eliberare prelungită
Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
..