Cathejell cu lidocaina gel, 25 seringi x 12,5, Pharmazeutishe Fabr

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: PHARMAZEUTISHE FABR

Data expirarii: 01-01-2027

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

199,47 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Cathejell cu lidocaina gel, 25 seringi x 12,5, Pharmazeutishe Fabr

Indicatii:
Cathejell cu Lidocaină este un gel steril folosit ca lubrifiant (fluid vâscos care se interpune între două suprafețe de contact care se freacă între ele) pentru catetere (instrument tubular de metal, de cauciuc etc., servind la dilatarea unui orificiu sau a unui canal), endoscoape (aparat folosit la endoscopie pentru cercetarea spaţiului gol a organelor interne) sau alte instrumente medicale.
Acesta este destinat utilizării pe membranele mucoase. Datorită efectelor sale: lubrifiant, anestezic local (reduce senzaţia de durere locală) şi antibacterian, este conceput pentru a diminua durerea în timpul acestor proceduri şi pentru a preveni apariţia majorităţii infecţiilor.
Efectul se instalează în cel mult 5 - 10 minute după aplicare şi durează 20 - 30 minute.
Ca anestezic local, conţine drept substanţă activă lidocaină. În anestezia de suprafaţă este nevoie, în general, de aproximativ 3-5 minute pentru obţinerea efectului. Dacă ţesutul este inflamat, efectul este redus.
Pentru a evita infecţiile posibil apărute după procedurile de mai sus la locul de aplicare, Cathejell cu lidocaină conţine şi clorhexidină. Acest agent dezinfectează şi acţionează împotriva multor bacterii, a unor ciuperci şi viruşi.
Cathejell cu Lidocaină este indicat la adulți, adolescenți (vârsta 12-18 ani) și copii cu vârsta între 2 și 11 ani.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Cathejell cu lidocaină:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanțele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Cathejell cu lidocaină.

Precautii:
Inainte să utilizaţi Cathejell cu lidocaină, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament
În timpul sarcinii şi alăptării, Cathejell cu lidocaină ar trebui să fie folosit numai după ce medicul a evaluat cu atenţie beneficiile şi riscurile şi a decis doza dumneavoastră individuală
Utilizarea repetată în timpul sarcinii şi alăptării nu este recomandată.
Vă rugăm să reţineţi că ar trebui să existe un interval de 12 ore între utilizarea Cathejell cu Lidocaină şi alăptarea ulterioară.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Cathejell cu Lidocaină administrat corect nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi acest lucru nu poate fi exclus complet în caz de sensibilitate individuală crescută.

Mod de administrare:
Acest medicament trebuie utilizat numai de către un medic sau personal medical calificat. Doza trebuie ajustată individual.
Următoarele informaţii de dozare reprezintă doar un ghid, când se face calculul dozei, experienţa medicului şi cunoştinţele cu privire la starea fizică a pacientului sunt importante.
Cathejell cu Lidocaină se instilează în uretră înaintea introducerii instrumentelor exploratorii şi/sau se aplică pe acestea. Instilarea în uretră se face lent, de către medic sau de personal medical calificat.

Compozitie:
- Substanţele active sunt clorhidrat de lidocaină şi diclorhidrat de clorhexidină. 100 g gel conţin clorhidrat de lidocaină 2 g, diclorhidrat de clorhexidină 0,05 g
Celelalte componente sunt : hidroxietilceluloză, glicerol, soluţie lactat de sodiu, apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
25 seringi x 12,5 g/gel

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Cathejell cu lidocaina gel, 25 seringi x 12,5, Pharmazeutishe Fabr

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Cathejell cu lidocaina gel, 25 seringi x 12,5, Pharmazeutishe Fabr pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  23-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului PHARMAZEUTISHE FABR

Vezi Politica de confidentialitate date personale