Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Metronidazol Braun 5 mg/ml, solutie perfuzabila, 20 x 100 ml, Braun

metronidazol

Brand: BRAUN MELSUNGEN AG

Data expirarii: 01-04-2026

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

102,94 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Metronidazol Braun 5 mg/ml, solutie perfuzabila, 20 x 100 ml, Braun

Indicatii:
Metronidazol Braun aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antibiotice şi folosite la tratarea infecţiilor severe determinate de bacterii care pot fi distruse de substanţa activă metronidazol.
Se poate administra Metronidazol Braun pentru tratarea diferitelor afecţiuni:
- infecţii la nivelul sistemului nervos central (de exemplu abces cerebral, meningită);
- infecţii ale plămânului şi tractului respirator (de exemplu pneumonie însoțită de distrucţia ţesuturilor, pneumonie de aspiraţie, abces pulmonar);
- endocardită;
- infecţii ale tractului gastrointestinal şi zonei abdominale, de exemplu: peritonite, abcese ale ficatului, infecţii după intervenţii chirurgicale la nivel colorectal, infecţii purulente la nivelul cavităţilor abdominale şi pelvine;
- infecţii ginecologice (de exemplu endometrită, după histerectomie sau operaţie cezariană, febră puerperală, avort septic);
- infecţii în sfera ORL, precum şi ale dinţilor, cavităţii bucale şi mandibulei (de exemplu angina Plaut-Vincent);
- infecţii ale oaselor și articulatiilor (de exemplu osteomielită);
- gangrenă gazoasă;
- infecție generalizată cu tromboflebită.
- prevenirea infecţiilor postoperatorii cu germeni anaerobi (intervenţii chirurgicale digestive sau ginecologice), în asociere cu un antibiotic activ pe germenii aerobi.
- tratamentul cazurilor severe de amoebiază cu localizare intestinală sau hepatică.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Metronidazol Braun:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la metronidazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Inainte să utilizaţi Metronidazol Braun, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcină:
Dacă sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră nu vă va trata cu metronidazol decât dacă consideră că este absolut necesar.
Alăptare:
Nu trebuie să alăptaţi pe durata tratamentului cu metronidazol, iar alăptarea nu va fi reluată decât la 2-3 zile de la întreruperea tratamentului cu metronidazol, deoarece metronidazolul se excretă prin laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Nu conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje deoarece Metronidazol Braun poate să vă afecteze vigilenţa.
În nici un caz nu beţi băuturi alcoolice în timp ce luaţi această medicaţie deoarece alcoolul va produce o şi mai accentuată slăbire a vigilenţei.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna Metronidazol Braun exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Tratamentul infecţiilor cu germeni anaerobi:
Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani:
În prima zi de tratament, doza este de 500 mg metronidazol (100 ml Metronidazol Braun 5mg/ml) la intervale de 6 – 8 ore, până la cel mult 2 g metronidazol pe zi.
În zilele următoare, doza recomandată este de 500 mg metronidazol la intervale de 12 ore (1 g metronidazol pe zi). Numai în cazuri excepţionale, doza de întreţinere poate fi crescută până la 1,5 g metronidazol pe zi.

Copii cu vârsta sub 12 ani:
Doza uzuală este de 7 – 10 mg metronidazol/kg la intervale de 8 ore (20 – 30 mg metronidazol/kg şi zi în 2-3 perfuzii i.v.).

Compozitie:
 Substanţa activă este metronidazol 500 mg. Un flacon conţine metronidazol 500 mg.
- Celelalte componente sunt: clorură de sodiu, hidrogenofosfat de disodiu dodecahidrat, acid citric monohidrat, apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
20 flacoane x 100 ml

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Metronidazol Braun 5 mg/ml solutie perfuzabila 20 x 100 ml Braun(metronidazol) , contine substanța activă:metronidazol..
Substanța activă: Metronidazol

Metronidazol Braun 5 mg/ml, solutie perfuzabila, 20 x 100 ml, Braun

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Metronidazol Braun 5 mg/ml, solutie perfuzabila, 20 x 100 ml, Braun pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului BRAUN MELSUNGEN AG

Vezi Politica de confidentialitate date personale