Indicatii:
VEPESID este utilizat pentru tratamentul anumitor tipuri de cancer la adulți:
- cancer testicular
- cancer pulmonar cu celule mici
- cancer de sânge (leucemie mieloidă acută)
- tumoră la nivelul sistemului limfatic (limfom Hodgkin, limfom non-Hodgkin)
- cancer ovarian
Este cel mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră despre motivul exact pentru care vi s-a prescris VEPESID capsule.
Contraindicatii:
Nu luați VEPESID:
- dacă sunteți alergic(ă) la etopozidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
Precautii:
Înainte să luați VEPESID, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, credeți că ați putea fi însărcinată sau intenționați să rămâneți însărcinată, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
VEPESID nu trebuie folosit în timpul sarcinii, cu excepția situației în care acest lucru este indicat clar de către medicul dumneavoastră.
Nu trebuie să alăptați în timp ce luați VEPESID.
Atât pacienții bărbați, cât și pacientele care se află la vârstă fertilă trebuie să utilizeze o metodă contraceptivă eficientă (de ex., metoda de tip barieră sau prezervativul) în timpul tratamentului și până la cel puțin 6 luni după încheierea tratamentului cu VEPESID.
Pacienților bărbați tratați cu VEPESID li se recomandă să nu procreeze în timpul tratamentului și până la 6 luni după tratament. În plus, bărbaților li se recomandă să obțină consiliere privind păstrarea spermei înainte de începerea tratamentului.
Atât pacienții bărbați, cât și pacientele care se gândesc să procreeze după încheierea tratamentului cu
VEPESID trebuie să discute despre această temă cu medicul sau asistenta medicală.
Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Nu s-au efectuat studii privind efectele capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Totuși, dacă vă simțiți obosit(ă), vă este rău, sunteți amețit(ă) sau aveți senzație de leșin, nu trebuie să faceți acest lucru până când nu ați discutat despre această temă cu medicul dumneavoastră.
Mod de administrare:
Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
Doza pe care o primiți va fi specifică pentru dumneavoastră, iar medicul o va calcula. Doza obișnuită esteîntre 100 și 200 mg/m2 din aria suprafeței corporale, zilnic, timp de 5 zile consecutive sau 200 mg/m2 din aria suprafeței corporale în zilele 1, 3 și 5. Doza zilnică poate fi uneori împărțită pentru administrare dimineața și seara. Acest regim de tratament poate fi repetat după aceea, în funcție de rezultatele analizelor de sânge, însă acest lucru nu se va întâmpla timp de 21 de zile, până la primul curs de tratament.
Uneori se utilizează o doză alternativă de 50 mg/m2 din aria suprafeței corporale, administrate zilnic timp de 2 până la 3 săptămâni. Acest regim de tratament poate fi repetat după aceea, în funcție de rezultatele analizelor de sânge, însă acest lucru nu se va întâmpla timp de 7 de zile, până la primul curs de tratament.
Uneori medicul poate prescrie o doză diferită, în special dacă aveți probleme cu rinichii.
Capsulele trebuie luate cu un pahar de apă, pe stomacul gol.
Compozitie:
- Substanța activă este etopozida. Fiecare capsulă conţine 50 mg sau 100 mg etopozidă.
- Celelalte componente sunt: acid citric, anhidru (E330), glicerol (85%) (E422), macrogol 400 (E1521) și apă. Învelișul capsulei conține gelatină (E441), glicerol (85%) (E422), oxid roşu de fer (E172), p- hidroxibenzoat de etil de sodiu (E215), p-hidroxibenzoat de n-propil de sodiu (E217) și dioxid de titan (E171).
Prezentare:
10 capsule moi
Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.