Betaprol, 50 mg, 30 comprimate, Helcor

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: AC HELCOR

Cod produs: 5944708000168

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Betaprol, 50 mg, 30 comprimate, Helcor [5944708000168]

Formă: 50, 100 mg x 30 comprimate

DCI: metoprolol tartrat

Compoziție: tartrat de metoprolol 50 mg, respectiv 100 mg și excipienți q.s. pentru un comprimat.

Proprietăți farmacoterapeutice:
Betaprol® 50, respectiv Betaprol® 100 conțin tartrat de metoprolol, care este un b-blocant adrenergic cardioselectiv competitiv, lipsit de proprietăți simpatomimetice intrinseci și de stabilizare a membranei celulare.
Ca urmare a betablocării și a altor mecanisme determină următoarele acțiuni: antihipertensivă, antianginoasă, antiaritmică. Reduce ritmul cardiac și debitul cardiac. Datorită acestor efecte decongestionează miocardul, reduce frecvența, durata și severitatea crizelor în angina pectorală, mărind capacitatea fizică la efort. Administrat într-un stadiu precoce consecutiv infarctului miocardic, reduce dimensiunile acestuia și posibilitatea de reinfarct. Reduce manifestările clinice ale hipertiroidismului și previne migrenele.
Datorită cardioselectivităţii, efectul dozelor terapeutice se limitează la nivelul cordului, dozele mai mari putând avea însă efecte și asupra tractului respirator, circulației sanguine periferice, glicemiei.
Este preferat b-blocantelor neselective la pacienții cu astm și diabet.
În timpul tratamentului nu apar dezechilibre hidroelectrolitice. Efectul apare la o ora după administrare, iar durata este dependentă de doză.

Proprietăți farmacocinetice:
Este rapid și aproape complet absorbit din tractul gastrointestinal, nivelele indicând un metabolism presistemic selectiv între 5 și 60 %, cu o biodisponibilitate variabilă de aproximativ 50 % după prima doză și aproximativ 70 % după doze repetate.
Concentrațiile plasmatice maxime (Cmax.) sunt atinse după 2-3 ore de la administrare. Este larg distribuit în organism, cu un volum aparent de distribuție de 3-6 l/kg. Traversează bariera sanguină a creierului și placenta. Realizează concentrații ridicate în creier, plămâni, ficat, rinichi, bilă. Este nesemnificativ legat de proteinele plasmatice (circa 12%) și este semnificativ metabolizat prin o-demetilare, dezaminare oxidativă și hidroxilare alifatică, conducând la metaboliti cu activitate b-blocantă nesemnificativă. Metabolismul este supus polimorfismului genetic.
Excreția este aproape totală în urină, sub formă de metaboliți (cca 90 %), o mică parte ca atare (5 %), în fecale (cca 5 %) și în laptele matern, în cantități mici.
T1/2 este de aproximativ 4 ore, fiind prelungit în afecțiunile hepatice severe, cu creșterea concentrațiilor plasmatice, ceea ce impune reducerea dozelor.
La pacienții vârstnici și cei cu afecțiuni renale, proprietățile farmacocinetice nu sunt modificate și nu necesită ajustarea dozelor.

Indicații:
Hipertensiune; angină pectorală; aritmii cardiace, în special tahiaritmie supraventriculară; infarct miocardic (manifest sau suspectat); afecțiuni cardiace funcționale cu palpitații; tratament adjuvant al hipertireozei; profilaxia migrenei.

Contraindicații:
Hipersensibilitate la medicament sau compuși înrudiți; bloc atrio-ventricular de gradul II-III; insuficiență cardiacă necompensată, șoc cardiogen, bradicardie severă, sindrom de sinus bolnav, hipotensiune, astm bronșic sever, afecțiuni circulatorii arteriale periferice severe, infarct miocardic manifest sau suspect pe fond de viteză a inimii < 45 bătăi minut, interval P-Q > 0,25 sec., presiunea arterială sistolică < 100 mm Hg și /sau insuficiență cardiacă severă.

Reacții adverse:
În general este bine tolerat dacă se respectă posologia și se au în vedere: “Contraindicații”, “Precauții”, reacțiile adverse fiind ușoare și trecătoare.
S-au semnalat: tulburări gastrointestinale: greață, vomă, dureri abdominale; rar: diaree sau constipație (1-5%), uscarea gurii (1%), teste anormale ale funcției hepatice; efecte cardiovasculare: respirație grea, bradicardie (< 3 %), răcirea extremităților; rar: insuficiență cardiacă congestivă, palpitații, aritmii cardiace, fenomen Raynaud, edeme periferice, sincopă, durere precordială; foarte rar: tulburări de conducție cardiacă, gangrenă la pacienții cu tulburări circulatorii periferice severe preexistente, hipotensiune; efecte respiratorii: dispnee, rar: bronhospasm, rinite; efecte de hipersensibilizare a pielii: urticarie psoriaziformă, leziuni distrofice ale pielii; rar: fotosensibilitate; efecte asupra SNC: oboseală, amețeli (1-10 %), dureri de cap, somnolență, insomnie; rar: depresie, confuzie mentală și pierderea memoriei pe termen scurt, crampe musculare, parestezie; tulburări ale organelor de simț - foarte rar: tulburări de vedere, ochi uscați sau iritați, conjunctivite, tinitus; s-au mai raportat, rar: alopecie reversibilă, agranulocitoză, trombocitopenie, alterări ale concentrațiilor serice de lipide.

Precauții:
Se administrează sub control medical.
Administrarea se va face cu prudență în următoarele cazuri: pacienților cu astm bronșic: se impune strictă supraveghere și se recomandă tratament concomitent cu stimulanți b2. La pacienții care au suferit un infarct miocardic se va evita administrarea preventivă a stimulanților b2; aceștia vor fi strict monitorizați și dacă apar semne de obstrucție a căilor respiratorii se va întrerupe tratamentul și se vor administra cu atenție bronhodilatatoare. Pacienților diabetici și celor cu afecțiuni tiroidiene întrucât ar putea masca hipoglicemia și tireotoxicoza; pacienților cu insuficiență cardiacă slabă – moderată, numai dacă compensarea acesteia prin diuretice și digitalice este satisfăcătoare; pacienților cu insuficiență hepatică; se vor administra doze reduse; pacienților cu afecțiuni circulatorii arteriale periferice întrucât poate agrava simptomele acestora; pacienților cu o tulburare de conductie atrio-ventriculară, pre-existentă, de grad moderat care ar putea fi, în cazuri foarte rare, agravată (posibil la bloc atrio-ventricular): se impune monitorizarea strictă; pacienților cu antecedente de reacții anafilactice deoarece acestea pot fi mai severe în caz de recidivă; uneori se recomandă doze crescute de adrenalină; pacienților cu feocromocitom; administrarea se va face concomitent cu un inhibitor al receptorilor a-adrenergici.
Tratamentul va fi urmat cu regularitate conform indicațiilor; dacă o doză a fost omisă nu se revine asupra ei, ci se trece la doza următoare.
Întreruperea tratamentului nu se face brusc pentru a evita sindromul de abstinență: dispnee, tahicardie, transpirații; în caz de angină pectorală pot fi agravate durerile anginoase și poate surveni chiar un infarct. Întreruperea tratamentului se face treptat, timp de 1-2 săptămâni cu doze descrescătoare.
Premergător unei intervenții chirurgicale, anestezistul trebuie să fie informat că pacientul urmează tratamentul cu metoprolol; se recomandă întreruperea gradată a tratamentului înaintea intervenției pentru obținerea unei activități cardiace normale în timpul anesteziei; în unele cazuri administrarea poate fi benefică.
Se administrează cu prudență în caz de acidoză metabolică.
Se va lua în considerare că metoprololul diminuează reacția la testele alergologice.
Administrarea la femeile însărcinate și care alăptează se va face numai în cazuri strict necesare, cu monitorizarea strictă a fătului, nou-născutului sau sugarului, pentru reacții adverse (bradicardie, hipotensiune).

Interacțiuni:
Administrarea concomitentă cu:
- antagoniști ai canalelor de calciu ca verapamil și diltiazem, conduce la reducerea marcată a conductibilității atrio-ventriculare și poate provoca hipotensiune, bradicardie și asistolie; astfel de asocieri se evită;
- antiaritmice, anestezice generale, medicamente ce tratează angina pectorală, alți inhibitori ganglionari și de monoaminooxidază (IMAO) și digitalice, impune monitorizarea strictă; dacă este necesar dozele acestora se reduc și / sau ale tartratului de metoprolol;
- alcaloizi ai ergotoxinei, exercită acțiune sinergică asupra circulației periferice impunând precauții deosebite, în special la pacienții cu arteriopatie periferică;
- cimetidina și alți inhibitori ai enzimelor hepatice, crește concentrația serică a tartratului de metoprolol, rifampicină, barbituricele, o scad;
- antidiabetice orale, necesită monitorizare; dacă este necesar dozele sunt reajustate;
- adrenalina, poate duce la hipotensiune și bradicardie;
- indometacinul, poate descrește efectul antihipertensiv al metoprololului;
- nitrați, alți agenți antihipertensivi, în special guanetidina, reserpina, a-metil dopa, clonidina și guanfacina, prezintă risc de hipotensiune și/sau bradicardie.
Dacă metoprololul se administrează în combinație cu:
- clonidină, aceasta trebuie întreruptă cu câteva zile înaintea întreruperii metoprololului datorită riscului de crize hipotensive;
- anumite medicamente, acționând asupra SNC ca tranchilizante, hipnotice, antidepresive tri și tetraciclice, neuroleptice și alcool, pot prezenta risc de hipotensiune;
- relaxante musculare de tip curara pot agrava blocarea neuromusculară;
- hrana poate crește biodisponibilitatea tartratului de metoprolol; tartratul de metoprolol poate să reducă clearance-ul altor medicamente (lidocaină).

Posologie și mod de administrare:
Instituirea tratamentului se face individual.
Adulți: dacă nu este indicat altfel, se recomandă:
În hipertensiune
- doză inițială: 100 mg/zi ca doză unică sau în 2 doze divizate (dimineața și seara); dacă este necesar poate fi crescută după o săptămână sau se poate combina cu alt agent hipotensiv;
- doză uzuală: 100-200 mg/zi ca doză unică sau în 2 doze divizate (dimineața și seara);
- doză maximă: 400 mg/zi de obicei în 2 doze divizate (dimineața și seara);
În angină pectorală
- doză inițială: 50 mg/zi în 2 doze divizate, ce poate fi crescută treptat după 1-2 săptămâni;
- doză maximă: 300-400 mg/zi în 2-3 doze divizate;
În aritmii cardiace
- doză inițială 100 mg/zi în 2 doze divizate (dimineață și seară);
- doză uzuală: 150-200 mg/zi în 2-3 doze divizate;
- doză maximă: 300 mg/zi de obicei în 3 doze divizate;
În infarct miocardic
- tratament imediat sau consecutiv tratamentului intravenos, dacă condițiile hemodinamice ale pacientului o permit: va fi instituit cât se poate de repede, preferabil la mai puțin de 12 ore după infarct, astfel: în primele 48 de ore câte 50 mg la 6 ore; dacă pacientul nu tolerează doza, se reduce la jumătate, iar începând cu ziua a treia: câte 100 mg de 2 ori/zi, ca doză de întreținere.
Când nu se recomandă instituirea imediată a tratamentului se poate începe administrarea în ziua 3-10, când tabloul clinic o permite. În acest caz se va administra doza de întreținere: 100 mg de 2 ori/zi, de la început; tratamentul va dura cel puțin 3 luni; în profilaxia recidivelor: se recomandă tratament de lungă durată cu doze de întreținere până la 1 an.
În afecțiuni cardiace cu palpitații
- 100 mg/zi, în 2 doze divizate (dimineața și seara); dacă e nevoie doza poate fi crescută la 400 mg/zi.
În tratamentul adjuvant al hipertireozei
- doza uzuală este de 50 mg de 2-4 ori/zi; va fi redusă treptat, odată cu normalizarea concentrației hormonilor tiroidieni.
În profilaxia migrenelor
- doza uzuală este de 100-200 mg/zi în 2 doze divizate (dimineața și seara).
Copii: nu se recomandă administrarea, întrucât nu există experiență pediatrică privind siguranța și eficacitatea tratamentului.
Nu sunt necesare ajustări ale dozelor la pacienții vârstnici sau cu afecțiuni renale; la pacienții cu insuficiență hepatică severă, dozele se reduc.

Supradozaj:
Se manifestă prin: bradicardie de sinus, bloc atrio-ventricular, insuficiență cardiacă, șoc cardiogen, oprirea inimii, bronhospasm, afectarea cunoștinței sau chiar comă, greață, vomă și cianoză. Acestea pot fi agravate prin ingestia concomitentă de alcool, antihipertensive, chinidină sau barbiturice. Primele manifestări pot fi observate la 20 de minute – 2 ore după ingestia medicamentului.
Tratamentul trebuie să includă: măsuri de înlăturare a medicamentului neabsorbit prin: inducerea vomei (dacă pacientul este conștient), lavaj gastric, administrarea de cărbune activ și terapia intensivă cu monitorizarea funcției respiratorii, cardiovasculare, renale, precum și concentrațiile serice ale glucozei și electroliților.
Dacă este necesar se administrează sulfat de atropină intravenos, dopamină, dobutamina și glucagon; în caz de tulburări de conductibilitate se pot monta temporar electrozi pentru stimulare cardiacă.

Prezentare:
Cutii conținând 3 blistere a câte 10 comprimate.

Conservare:
În ambalaj original, ferit de lumină, umiditate și căldură.

Betaprol 50 mg 30 comprimate Helcor.
Informatii utile despre Betaprol, 50 mg, 30 comprimate, Helcor gasiti in articolele: Sanatatea inimii.
Informatii utile: Sanatatea inimii

Betaprol, 50 mg, 30 comprimate, Helcor [5944708000168]

1
AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 12449/2019/01-02 Anexa 1
12450/2019/01-02
Prospect
PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR
BETAPROL 50 mg comprimate
Tartrat de metoprolol
BETAPROL 100 mg comprimate
Tartrat de metoprolol
Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament
deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
-Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
-Dacă aveți orice întrebări suplimentare, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
sau asistentei medicale.
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l dați altor
persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleași semne de boală ca dumneavoastră.
-Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului
sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest
prospect. Vezi pct. 4.
În acest prospect găsiţi:
1.Ce este BETAPROL şi pentru ce se utilizează
2.Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi BETAPROL
3.Cum să utilizaţi BETAPROL
4.Reacţii adverse posibile
5.Cum se păstrează BETAPROL
6.Conținutul ambalajului și alte informaţii
1. CE ESTE BETAPROL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Substanţa activă din BETAPROLeste tartratul de metoprolol.
Acest medicament face parte din grupa terapeutică: beta-blocante selective.
Tartratul de metoprolol acţionează prin influenţarea răspunsului organismului la anumite impulsuri
nervoase în special răspunsul de la nivelul inimii, având drept consecinţă scăderea necesarului de
sânge şi oxigen la nivelul inimii şi, ca urmare, reduce efortul inimii. De asemenea, el dilată vasele de
sânge şi ajută inima să bată regulat.
BETAPROLse utilizează în:
- tratamentul hipertensiunii arteriale;
- prevenirea crizelor de angină pectorală;
- prevenirea infarctului miocardic acut şi reducerea riscurilor şi complicaţiilor cardiace ca urmare a
unui infarct miocardic acut;
- tratamentul manifestărilor funcţionale cardiace: eretism cardiac;
- prevenirea migrenelor;
- adjuvant în terapia hipertiroidismului.
Se mai poate folosi în tratamentul unor diferite tulburări de ritm, cum sunt: aritmii supraventriculare
(tahicardie, flutter şi fibrilaţie atrială, tahicardie joncţională) şi aritmii ventriculare (extrasistole
ventriculare, tahicardie ventriculară).
2
2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BETAPROL
Nu utilizaţi BETAPROL
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tartratul de metoprolol sau la oricare dintre celelalte
componente ale tartratului de metoprolol.
- dacă prezentaţi oricare dintre următoarele:
- forme severe de astm bronşic şi bronhopneumopatie cronică obstructivă;
- insuficienţă cardiacă ce nu răspunde la tratament;
- şoc cardiogen;
- bloc atrioventricular de gradul II sau III;
- angor Prinzmetal (neasociat cu alte afecţiuni cardiovasculare şi în cazul administrării
metoprololului în monoterapie);
- boala nodului sinusal;
- bloc sinoatrial;
- bradicardie sinusală (frecvenţa cardiacă sub 45-50 bătăi/min);
- forme severe de sindrom Raynaud şi afecţiuni arteriale periferice;
- feocromocitom netratat;
- hipotensiune arterială;
- antecedente de reacţii anafilactice.
BETAPROLnu se administrează la copii.
Atenționări și precauții
- dacă suferiţi de: bloc atrio-ventricular, insuficienţă cardiacă ce răspunde la tratament, diabet zaharat,
afecţiuni tiroidiene, insuficienţă hepatică,afecţiuni circulatorii arteriale periferice, feocromocitom,
psoriasis, acidoză metabolică;
- dacă aţi suferit un infarct miocardic acut;
- dacă aţi prezentat în antecedente reacţii alergice; se va lua în considerare că metoprololul diminuează
reacţia la testele alergologice.
Înaintea unei intervenţii chirurgicale, trebuie să spuneţi anestezistului că urmaţi tratament cu
metoprolol.
Sportivi
Metoprololul poate să determine o reacţie pozitivă în cadrul testelor pentru controlul antidoping.
Copii și adolescenți
BETAPROLnu se administrează la copii.
BETAPROL împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte
medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Medicul dumneavoastră vă poate informa despre posibilitatea apariţiei de interacţiuni sau dacă sunt
necesare măsuri speciale în administrarea acestor medicamente, cum ar fi modificarea dozei sau
evitarea administrării asociate.
Betaprol poate interacţiona cu anumite medicamente, cum sunt:
-alte medicamente beta-blocante, inclusiv picăturile pentru ochi care conţin beta-blocante;
-alte medicamente utilizate în tratamentul hipertensiunii arteriale şi anginei pectorale;
-medicamente utilizate în tratamentul afecţiunilor cardiace;
-anumite medicamente utilizate în anestezie;
-insulina şi alte medicament utilizate în tratamentul diabetului zaharat;
-cimetidina şi antiacidele pe bază de aluminiu, magneziu, carbonat de calciu, utilizate în unele
afecţiuni digestive;
-antiinflamatoarele nesteroidiene sau glucocorticoizii;
-fenobarbitalul şi rifampicina;
-medicamente utilizate în tratamentul depresiei.
3
Dacă oricare dintre aceste medicamente se administrează concomitent cu BETAPROL, există
posibilitatea să-şi influenţeze reciproc activitatea.
BETAPROL împreunăcu alimente şi băuturi
Alimentele pot creşte biodisponibilitatea tartratului de metoprolol.
Este interzis consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu BETAPROL.
Sarcina, alăptareași fertilitatea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră saufarmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice
medicament.
Nu utilizaţi BETAPROLdacă sunteţi gravidă.
Nu utilizaţi BETAPROLdacă alăptaţi. Betaprolul trece în laptele matern. Administrarea la femeile
gravide şi care alăptează se va face numai în cazuri strict necesare, cu monitorizarea strictă a fătului,
nou-născutului sau sugarului, pentru evidenţierea reacţiilor adverse.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje deoarece BETAPROL vă poate produce ameţeli şi oboseală.
BETAPROLconține lactoză.
Deoarece medicamentul conţine lactoză este contraindicat la bolnavii cu afecţiuni ereditare rare cum
sunt intoleranţa la galactoză, deficitul de lactază Lapp sau malabsorbţia glucoză-galactoză.
3. CUM SĂ UTILIZAŢIBETAPROL
Utilizaţi întotdeauna BETAPROLexact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi
cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dozele uzuale sunt următoarele:
Hipertensiune arterială
Doza recomandată este de 100-200 mg tartrat de metoprolol pe zi în 1-2 prize.
Terapia va fi începută cu o doză iniţială de 100 mg tartrat de metoprolol, urmând dacă este cazul, să
fie scăzută (la 50 mg tartrat de metoprolol pe zi) sau crescută la interval de o săptămână, cu încă 100
mg tartrat de metoprolol. Doza maximă recomandată este de 400 mg tartrat de metoprolol pe zi în 2
prize.
Anginăpectorală
Doza iniţială recomandată este de 50 mg tartrat de metoprolol pe zi, în 1-2 prize. În funcţie de
răspunsul clinic doza poate fi, eventual, crescută săptămânal. Doza maximă recomandată este de 300 -
400 mg tartrat de metoprolol pe zi în 2 - 3 prize.
Infarct miocardic
Doza recomandată în tratamentul de lungă durată al infarctului miocardic este de 100-200 mg tartrat
de metoprolol pe zi în 2-3 prize.
Aritmii cardiace
Doza uzuală este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2-3 ori pe zi, care poate fi crescută până la 300 mg
tartrat de metoprolol administrate fracţionat în 3 prize.
Adjuvant în tratamentul hipertiroidismului
Doza recomandată este de 50 mg tartrat de metoprolol de 2 - 4 ori pe zi.
Profilaxia migrenei
Doza recomandată este de 100 - 200 mg tartrat de metoprolol zilnic, în 2 prize.
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda alte doze de BETAPROL.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din BETAPROL
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din BETAPROLsau dacăo altă persoană ia accidental un
comprimat de BETAPROL adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la cel mai apropiat spital.
Păstrati prospectul şi toate comprimatele rămase pentru a le arăta medicului.
Dacă uitaţi să utilizaţi BETAPROL
4
Dacă au trecut mai puţin de şase ore de când aţi uitat să luaţi doza, luaţi-o imediat ce vă aduceţi aminte
şi apoi continuaţi-vă schema de tratament.
Dacă au trecut mai mult de şase ore, omiteţi doza uitată şi luaţi următoareadoză conform schemei de
tratament.
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.
Dacă încetaţi să utilizaţi BETAPROL
Nu întrerupeţi brusc tratamentul cu BETAPROL.
Doza trebuie scăzută treptat pe o perioadă de 7 - 14 zile pentru a evita agravarea simptomelor bolii
dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului
dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, BETAPROLpoate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate
persoanele.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravăsau dacă observaţi orice reacţie adversă
nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă aveţi peste 65 ani, posibilitatea de apariţie a reacţiilor adverse este mai mare.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre reacţiile de mai jos şi dacă acestea
devin îngrijorătoare:
-dureri de cap, slăbiciune, oboseală, somnolenţă, insomnie, lipsă de energie;
-scăderea frecvenţei inimii (bradicardie), extremităţi reci, insuficienţă cardiacă, edeme
periferice, dureri în piept, hipotensiune arterială, aritmii cardiace;
-dificultăţi în respiraţie;
-dureri musculare;
-tulburări la nivelul aparatului digestiv, de tipul diaree, constipaţie, dureri abdominale,
senzaţia de uscăciune a gurii;
-depresie, confuzie, pierderi de scurtă durată a memoriei, incapacitate de concentrare;
-tulburări de vedere, senzaţie de uscăciune la nivelul ochilor, vedere înceţoşată, conjunctivită;
-ţiuituri în urechi;
-înfundarea sau curgerea nasului;
-erupţii cutanate, agravarea psoriazisului, căderea părului;
-sensibilitate la lumină.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta
reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate
pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii
suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ BETAPROL
A nu se lăsa laîndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi BETAPROLdupă data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi
a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
5
A se păstra în ambalajul original.
Nu utilizaţi BETAPROL dacăobservaţi semne vizibile de deteriorare a comprimatelor sau ambalajului.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor
ajuta la protejarea mediului.
6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII
Ce conţine BETAPROL
Betaprol 50 mg
- Substanţaactivă este tartratul de metoprolol 50 mg.
- Celălalte componente sunt: amidon de porumb, lactoză monohidrat, celuloză microcristalină,
povidonă K 30, amidon pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal, talc, stearat de magneziu,
amidonglicolat de sodiu.
Betaprol 100 mg
- Substanţaactivă este tartratul de metoprolol 100 mg.
- Celălalte componente sunt: amidon de porumb, lactoză monohidrat, celuloză microcristalină,
povidonă K 30, amidon pregelatinizat, dioxid de siliciu coloidal, talc, stearat de magneziu,
amidonglicolat de sodiu.
Cum arată BETAPROLşi conţinutul ambalajului
Betaprol 50 mgse prezintă sub formă de comprimate neacoperite, lenticulare, având gravat pe una
dintre feţe MT 50, iar pe cealaltă faţă o crestătură, cu diametrul de 8 mm, de culoare albă sau aproape
albă, ambalat în cutie cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate sau în cutie cu 100 blistere din
PVC/Al a câte 10 comprimate.
Betaprol 100 mg
se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, lenticulare, având gravat pe una dintre feţe MT 100,
iar pe cealaltă faţă o crestătură, cu diametrul de 10 mm, de culoare albă sau aproape albă, ambalat în
cutie cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate sau în cutie cu 100 blistere din PVC/Al a câte 10
comprimate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
S.C. AC Helcor Pharma S.R.L.
Str. Victor Babeş, Nr. 50, Baia Mare, Jud. Maramureş, România
Fabricantul
S.C. AC Helcor S.R.L.
Str. Victor Babeş, Nr. 62, Baia Mare, Jud. Maramureş, România
Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a
deținătorului autorizației de punere pe piață.
Acest prospect a fost aprobat în septembrie 2019.
Alte surse de informaţii
Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a
Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/
Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Betaprol, 50 mg, 30 comprimate, Helcor pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  09-04-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului AC HELCOR

Vezi Politica de confidentialitate date personale