Enap, 1,25 mg/ml soluţie injectabilă/perfuzabilă, 5 fiole, KRKA

Enalaprilat

Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

0 (din 0 evaluari)
Evalueaza produsul

Brand: KRKA

Cod produs: 3838989523244

Data expirarii: 30-09-2025

Document: Prospect

Vandut de: Farmacia Tei SRL

20,43 LEI
Nu s-au inregistrat inca opinii
Produsul poate fi evaluat doar in urma unei achizitii online.
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Enap, 1,25 mg/ml soluţie injectabilă/perfuzabilă, 5 fiole, KRKA [3838989523244]

Indicatii:
Enap aparţine unui grup de medicamente numită inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA).
Acţionează prin dilatarea vaselor de sânge, ceea ce determină reducerea tensiunii arteriale şi rezistenţei periferice şi, astfel, aportul de sânge la nivelul miocardului şi la nivelul altor organe cu sânge este îmbunătăţită.
Enap este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute, atunci când tratamentul pe cale orală nu este posibil.

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Enap 1,25 mg/ml:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la enalapril, enalaprilat, la alţi inhibitori ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Enap 1,25 mg/ml, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina:
Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă).
În mod normal, medicul dumneavoastră vă va recomanda să nu mai utilizaţi Enap înainte de a rămâne gravidă sau de îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va recomanda un alt medicament în loc de Enap.
Enap nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat în sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastră dacă este utilizat după cea de a treia lună de sarcină.

Alăptarea:
Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Alăptarea nou-născuţilor (primele săptămâni după naştere) şi în mod special alăptarea prematurilor nu este recomandată în timp ce luaţi Enap.
În cazul unui sugar mai mare, medicul dumneavoastră trebuie să vă sfătuiască cu privire la beneficiile şi riscurile utilizării Enap în timp ce alăptaţi, în comparaţie cu alte tratamente.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Până când nu evaluaţi răspunsul dumneavoastră la tratamentul cu Enap, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. În cazuri individuale, medicamentul poate produce ameţeli sau oboseală, în special la începutul tratamentului sau la asocierea unui alt medicament antihipertensiv.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de 1 fiolă (1,25 mg) la interval de 6 ore. Enap soluţie perfuzabilă se administrează intravenos (vezi pct. 6, “Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical”).

Durata tratamentului este de obicei de 48 ore. Tratamentul ulterior va fi prescris de către medicul dumneavoastră (vezi pct. 6, “Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical”).

Dozele pentru pacienţii care iau un medicament diuretic şi pentru pacienţii cu funcţie renală afectată (incluzând pe cei cu hemodializă) va fi prescris de către medic (vezi pct. 6, “Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical”).

Utilizarea la vârstnici:
Medicul decide care sunt dozele adecvate, în funcţie de starea rinichilor dumneavoastră.

Utilizarea la copii şi adolescenţi:
Utilizarea enalaprilatului la copii nu este recomandată, datorită lipsei datelor asupra siguranţei şi eficacităţii.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este enalaprilatul. Un ml soluţie soluţie perfuzabilă conţine enalaprilat 1,25 mg.
- Celelalte componente sunt: alcool benzilic, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu (E524), apă pentru preparate injectabile.

Prezentare:
5 fiole

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Enap 1 25 mg/ml soluţie injectabilă/perfuzabilă 5 fiole KRKA(Enalaprilat) face parte din grupa medicament:inhibitori ai enzimei de conversie ai angiotensinei ( ieca) , contine substanța activă:enalapril..

Enap, 1,25 mg/ml soluţie injectabilă/perfuzabilă, 5 fiole, KRKA [3838989523244]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Enap, 1,25 mg/ml soluţie injectabilă/perfuzabilă, 5 fiole, KRKA pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  23-05-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale