Se eliberează

DOAR DIN FARMACIE

în baza rețetei medicale

Rolpryna EP, 2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA

ropinirol

Cod produs: 3838989589516

Brand: KRKA

Data expirarii: 31-05-2024

Vandut de: Farmacia Tei SRL

Document: Prospect

32,73 LEI
Disponibilitate și preț în locațiile Farmacia Tei

La noi, prețul afișat pe site este valabil și în toate locațiile noastre.

Dacă intervin abateri de la această regulă, sunt erori pentru care ne cerem scuze și vă rugăm să ni le semnalați.

Rolpryna EP, 2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA [3838989589516]

Indicatii:
Substanţa activă din Rolpryna EP este ropinirol, care aparţine unui grup de medicamente denumite agonişti ai dopaminei. Agoniştii dopaminei acţionează la nivelul creierului în acelaşi mod ca dopamina.

Rolpryna EP comprimate cu eliberare prelungită este utilizat în tratamentul bolii Parkinson.
Persoanele cu boală Parkinson au concentraţii mici de dopamină în anumite părţi ale creierului. Ropinirol are efecte similare cu cele ale dopaminei, astfel încât ajută la reducerea simptomelor bolii Parkinson.

Contraindicatii:
Nu luaţi Rolpryna EP:
- dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Înainte să luaţi Rolpryna EP, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Rolpryna EP nu este recomandat dacă sunteţi gravidă, decât dacă medicul consideră că beneficiul tratamentului cu Rolpryna EP este mai mare decât riscul pentru făt. Rolpryna EP nu este recomandat dacă alăptaţi, deoarece poate afecta producerea laptelui.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Rolpryna EP vă poate provoca somnolenţă. Rolpryna EP poate face ca persoanele să se simtă extrem de somnolente, iar uneori poate face ca persoanele să adoarmă brusc, fără nicio manifestare anterioară.

Dacă resimţiţi aceste efecte, nu trebuie să conduceţi vehicule, să utilizați utilaje sau să vă implicați în orice activitate în care somnolenţa sau episoadele de somn cu instalare bruscă vă pot expune (sau pot expune alte persoane) riscului de vătămare gravă sau deces. Nu vă implicați în astfel de activități înainte ca aceste manifestări să fie soluţionate.
Ropinirol vă poate provoca halucinații (vederea, auzul sau perceperea unor lucruri care nu există în realitate). Dacă sunteți afectat, nu conduceți sau utilizați vehicule.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă sunteţi afectat de aceste probleme.

Mod de administrare:
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea la copii și adolescenți:
Nu daţi Rolpryna EP la copii. Rolpryna EP nu este recomandat la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Este posibil să vi se spună să luaţi Rolpryna EP ca unic medicament pentru a trata simptomele bolii Parkinson de care suferiţi. De asemenea, Rolpryna EP poate fi utilizat în asociere cu un alt medicament, denumit L-dopa (sau levodopa). Dacă luaţi L-dopa şi începeţi administrarea Rolpryna EP, s-ar putea să vă apară unele mişcări necontrolate sacadate (dischinezie). Spuneţi medicului despre acest lucru, deoarece această manifestare ar putea indica necesitatea ajustării dozelor de medicamente pe care le luaţi.

Comprimatele de Rolpryna EP eliberează substanța activă pe o perioadă de 24 ore. Dacă sunteți într-o situație în care medicamentul traversează prea rapid tubul digestiv, cum este diareea, comprimatele nu se dizolvă complet și este posibil să nu aibă efectul dorit. Puteți observa comprimatele în scaunul dumneavoastră. Dacă acest lucru se întâmplă, anunțați-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Cât Rolpryna EP trebuie să luaţi?
Poate dura ceva timp până când vi se stabileşte doza potrivită de Rolpryna EP.

Doza iniţială recomandată este un comprimat cu eliberare prelungită de Rolpryna EP 2 mg, o dată pe zi, în prima săptămână. Începând cu a doua săptămână, medicul dumneavoastră poate să vă crească doza la 4 mg Rolpryna EP comprimate cu eliberare prelungită o dată pe zi. Dacă aveţi o vârstă foarte înaintată, medicul dumneavoastră va creşte doza mai lent. După aceea, medicul va ajusta doza, până la stabilirea dozei potrivite pentru dumneavoastră. Unele persoane au nevoie de până la 24 mg Rolpryna EP comprimate cu eliberare prelungită pe zi.

Dacă la începutul tratamentului apar reacţii adverse greu de suportat, discutaţi cu medicul dumneavoastră.
Acesta vă poate sfătui să luaţi o doză mai mică de ropinirol sub formă de comprimate cu eliberare imediată, cu administrare de 3 ori pe zi.

Nu luaţi mai mult Rolpryna EP decât v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră.

Poate fi necesară o perioadă de câteva săptămâni până când veţi simţi efectul tratamentului cu Rolpryna EP.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este ropinirolul.
Rolpryna EP 2 mg comprimate cu eliberare prelungită:
Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine ropinirol 2 mg (sub formă de clorhidrat).
Rolpryna EP 4 mg comprimate cu eliberare prelungită:
Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine ropinirol 4 mg (sub formă de clorhidrat).
Rolpryna EP 8 mg comprimate cu eliberare prelungită:
Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine ropinirol 8 mg (sub formă de clorhidrat).

- Celelalte componente sunt:
Rolpryna EP 2 mg comprimate cu eliberare prelungită: Hipromeloză (tip 2208), lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, carbomeri (4000- 11000 mPas), ulei de ricin hidrogenat, stearat de magneziu în nucleu şi hipromeloză (tip 2910),
dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172) în film.
Rolpryna EP 4 mg şi 8 mg comprimate cu eliberare prelungită: Hipromeloză (tip 2208), lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, carbomeri (4000- 11000 mPas), ulei de ricin hidrogenat, stearat de magneziu în nucleu şi hipromeloză (tip 2910), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid roşu de fer (E 172), oxid galben de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172) în film. 

Prezentare:
28 comprimate cu eliberare prelungita

Atentionare:
Citiţi cu atenţie şi în întregime prospectul înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Rolpryna EP, 2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA [3838989589516]

Farmacia Tei intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate despre Rolpryna EP, 2 mg, 28 comprimate cu eliberare prelungită, KRKA pot fi diferite fata de cele prezentate pe site este aceea in care producatorul/importatorul aduce modificari specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.
Pagina actualizata la data de:  01-03-2024  |  ANMDMR - Raporteaza o reactie adversa

Medicamente cu reteta din aceeasi categorie

Alte produse ale producatorului KRKA

Vezi Politica de confidentialitate date personale