Extract de centella (Centella asiatica) cosmetic (activi cosmetici)

Ce este Centella asiatica?

Centella Asiatica este o plantă perenă care crește în zonele mlăștinoase din regiunile tropicale și subtropicale din India, Asia de Sud-Est și Malaezia, precum și în unele regiuni temperate din China, Coreea, Japonia și Taiwan.

Planta, cunoscută și sub denumirea de gotu kola sau pennywort indian, este o plantă medicinală apreciată utilizată pe scară largă în Orient pentru a trata bolile infecțioase ale pielii și pentru a accelera vindecarea ulcerelor și rănilor pielii.

În plus, se folosește și pentru preparate de uz intern destinate tratării dizenteriei, ulcerelor gastrice și leziunilor sifilitice.

Care sunt beneficiile folosirii ei?

Printre proprietățile plantei se numără hidratarea, repararea și calmarea pielii uscate, roșii și iritate. Centella stimulează circulația și sporește producția de colagen, îmbunătățind fermitatea și elasticitatea pielii.

De asemenea, Centella Asiatica ajută la îmbunătățirea leziunilor pielii precum zgârieturile, arsurile și rănile hipertrofice. Mai mult decât atât, planta are și rol antiinflamator.

În ce etapă a rutinei de îngrijire se utilizează?

Beneficiile utilizării plantei Centella asiatica sunt extensive, astfel încât aceasta se integrează într-o multitudine de produse: demachiante, tonere, seruri și creme. Centella poate fi folosită indiferent de momentul zilei și de etapa din rutina de îngrijire.

Este de reținut că produsele care conțin Centella au adesea nuanțe de verde care ajută la contracararea roșeții tenului inflamat.

Alina Manea, consilier cosmetica Farmacia Tei
  Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.

Pagina actualizata la data de: 08-11-2022

Produse care contin Extract de centella (Centella asiatica) cosmetic

Non-farma (26)

Vezi Politica de confidentialitate date personale