Meadowfoam extract (activi cosmetici)

Ce este extractul de Meadowfoam?

Uleiul de seminte de Meadowfoam este extras din semintele plantei albe, inflorite, originara din Oregon, California si Vestul Canadei ce poarta numele botanic Limnanthes alba.
Uleiul din seminte Meadowfoam este relativ necunoscut in comparatie cu alte uleiuri utilizate in mod obisnuit in produse cosmetice, cum ar fi uleiul de cocos si uleiul de jojoba.
Structura sa chimica unica este raspunzatoare de potentialul hidratant pe care il are asupra parului si pielii fara a lasa o senzatie grasa.

Beneficiile uleiului de seminte Meadowfoam

Exista un numar limitat de cercetari care analizeaza beneficiileacestui ulei pentru sanatatea pielii si a parului. Majoritatea beneficiilor sunt fie anecdotice, fie teoretice, bazate pe proprietatile uleiului.
Iata cateva dintre beneficiile potentiale ale uleiului de meadowfoam :

1.Uleiul din seminte Meadowfoam are beneficii pentru piele

Efect emolient

Uleiul din seminte de Meadowfoam actioneaza ca un emolient atunci cand este aplicat pe par sau pe piele.Emolientii sunt substante care creeaza un sigiliu protectorla suprafata pielii pentru a retine apa in piele, astfel mentinand pielea hidratata. Alti emolienti utilizati in mod obisnuit in produsele de ingrijire a pielii includ:unt de shea, ulei de avocado,unt de macadamia.
Cand sunt aplicati local, emolientii iti netezesc pielea si ajuta la mentinerea acesteia moale si supla. Majoritatea cremelor hidratante comerciale includ emolienti in formula lor, impreuna cu alte ingrediente care atrag apa in piele.
Contine mai mult de 98% acizi grasi cu lant lung, care ii confera o inalta stabilitate si o durata lunga de valabilitate - fara a-si pierde eficacitatea.
In plus, nu lasa o senzatie grasa atunci cand este aplicat pe piele, asa cum fac alti emolienti.

Ulei din seminte Meadowfoam pentru vergeturi
 Exista dovezi stiintifice pozitive pentru tratarea vergeturilor cu un amestec de unt de shea, unt de cacao, ulei de masline si ulei de seminte Meadowfoam.

Rol protector impotriva radiatiilor uv
Cercetarile au concluzionat ca celulele izolate ale pielii umane testate in vitro la lumina UV au jucat un rol protector.

2. Uleiul de seminte Meadowfoam are beneficii pentru par

Proprietatile emoliente ale uleiului din Meadowfoam ii confera potentialul de a-ti mentine parul hidratat.
O forma de ulei de seminte de spuma de lunca numita metosulfat de dimeadowfoamamidoethylmonium este uneori folosita in balsamurile de par pentru a crea un sigiliu protector al firului de par.
Balsamurile care contin ulei din seminte de meadowfoam pot fi o alegere buna pentru parul vopsit, deoarece este rezistent la oxidare si poate reduce la minimum decolorarea in comparatie cu alte uleiuri.

Efecte secundare potentiale ale uleiului de seminte de Meadowfoam

Uleiul din seminte de lunca este sigur pentru utilizare in produse cosmetice, pe baza dovezilor stiintifice actuale.
Cu toate acestea, de fiecare data cand incepeti sa utilizati un nou produs cosmetic, exista posibilitatea de a dezvolta o reactie alergica. 
Este bine sa testati prosusul pe o mica portiune de piele inainte de a-l aplica pe zone mai sensibile ale pielii sau pe scalp.

Bibliografie:

Can Meadowfoam Seed Oil Improve the Health of Your Hair and Skin?, Healthline official website

Autor: Farmacist Marza Andreea Simona


Data ultimei actualizari: 06-07-2022

Produse care contin Meadowfoam extract

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.