Niacinamide (activi cosmetici)

 

Ce sunt niacinamidele?

Niacinamidele sunt o formă solubilă a vitaminei B3, care este un nutrient esențial. Un deficit de B3 poate duce la tulburări ale pielii, rinichilor și creierului.

Care sunt beneficiile utilizării lor?

În general, niacinamidele ajută la refacerea proteinelor de la nivelul pielii și la menținerea hidratării. Ele ajută la formarea cheratinei, un tip de proteină care menține pielea fermă și sănătoasă. Totodată acestea refac bariera lipidică, lucru benefic tuturor tipurilor de ten.

Un alt beneficiu adus de folosirea niacinamidelor este minimizarea roșeții și a petelor prin reducerea inflamațiilor. Aspectul porilor este și el îmbunătățit. În plus, cantitatea de ulei produs de glandele sebacee este reglată.

Efectele negative ale expunerii la soare sunt diminuate întrucât niacinamidele susțin reconstrucția celulelor pielii, protejând totodată de daunele aduse de razele ultraviolete.

Liniile fine și ridurile sunt și ele reduse odată cu introducerea în rutină a niacinamidelor. Acestea sunt utile și în tratarea acneei severe.

Cum se utilizează?

Modul în care sunt aplicate niacinamidele depinde de produsul utilizat – desigur, modul în care un toner cu niacinamidă este aplicat nu este același cu cel în care este aplicat un ser sau o cremă hidratantă. De aceea, recomandat este să se respecte instrucțiunile de utilizare ale produselor.

Produsele se aleg în funcțiile de nevoile pielii, niacinamidele fiind prezente în multe formule cu diverse adresabilități.

 

 Alina Manea, consilier cosmetica Farmacia Tei
  Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.

Pagina actualizata la data de: 28-11-2022

Produse care contin Niacinamide

Non-farma (30)

Vezi Politica de confidentialitate date personale