Ulei de avocado (activi cosmetici)

De ce este benefic uleiul de avocado?

Uleiul de avocado este o sursa excelenta de antioxidanti, acizi grasi esentiali, minerale si vitamine atat ca aliment, cat si pentru ingrijirea pielii.

Exista beneficii in utilizarea uleiului de avocado pe piele?

Antioxidantii si agentii antiinflamatori din uleiul de avocado ajuta pielea sa ramana neteda si elastica. Uleiul de avocado se poate gasi cu usurinta in farmacii, plafar si in magazine alimentare si are urmatoarele efecte:
-calmeaza mancarimea pielii
-vindeca pielea uscata si crapata
-reface pielea uscata
-hidrateaza si catifeleaza pielea
-protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete
-protejeaza impotriva leziunilor pielii

Principalele beneficii ale uleiului de avocadoconsta in calmarea si hranirea pielii.Are si proprietatea de a preveni deshidratarea acesteia.
Studiile stiintifice sustin ca uleiurile naturale precum uleiul de avocado pot fi benefice pentru piele. Acest lucru functioneaza indiferent daca utilizati ulei de avocado de la sine sau il combinati cu un alt agent, cum ar fi crema de fata sau lotiunea pentru corp.

Ce contine uleiul de avocado si ce utilizari cosmetice are?

Uleiul de avocado contine beta caroten, proteine, lecitina, acizi grasi si vitaminele A, D si E care ajuta la hidratarea si protejarea pielii de razele UV daunatoare si, de asemenea, creste metabolismul colagenului.

Uleiul de avocado poate ajuta, de asemenea, la vindecarea ranilor. Un studiu din 2013 a descoperit ca acidul linoleic, acidul oleic si alti acizi grasi monosaturati din uleiul de avocado pot accelera vindecarea ranilor.
Unele dovezi sugereaza ca uleiul de avocado poate ajuta la tratarea afectiunilor pielii, cum ar fi psoriazisul in placi, o afectiune cronica autoimuna care provoaca pete groase, solzoase si rosii pe piele. Exista studii care sustin ca uleiul de avocado amestecat in crema cu vitamina B-12 ar putea ameliora simptomele psoriazisului .Cercetatorii sustin ca o crema cu vitamina B-12 care contine ulei de avocado ar putea fi folosita ca tratament tropical pe termen lung pentru psoriazis.

Cum se poate aplica uleiul de avocado pe piele?

Puteti folosi uleiul de avocado in rutina de ingrijire a pielii intr-o varietate de moduri. Puteti masa uleiul pe piele, se poate aplica precum o masca sau il puteti adauga la lotiunea de la dus. Poate fi folosit in fiecare zi sau de cateva ori pe luna fara efecte adverse.
Puteti folosi uleiul si ca hidratant pentru maini. 
Uleiul avea valabilitate  pana la un an daca tineti sticla departe de lumina soarelui, ferita de caldura si umiditate.

Bibliografie:

What Are the Benefits of Using Avocado Oil on My Skin?, Healthline official website

Avocado oil:Is it good for you?, WebMD official website

Autor: Farmacist Marza Andreea Simona

 


Data ultimei actualizari: 04-07-2022

Produse care contin Ulei de avocado

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.