Ulei de lavanda cosmetic (activi cosmetici)

Ce este uleiul de lavanda?

Uleiul de lavanda este un ulei esential obtinut din florile plantei Lavandula angustifolia.
Exista sub diverse forme farmaceutice: pentru administrare pe cale orala, pentru aplicare pe piele si pentru utilizare in aromoterapeie.

Ce contine uleiul de lavanda?

In uleiul esential de lavanda au fost identificati saptezeci si opt de compusi. Principalii constituenti ai uleiului au fost linalol (30,6 %), acetat de linalil (14,2 %), geraniol (5,3 %), b-cariofilena (4,7 %), acetat de lavandulil (4,4 %).

Care sunt beneficiile uleiului de lavanda?

• Uleiul de lavanda pentru acnee
Uleiul de lavanda are efect bactericid, iar acest lucru poate preveni si ameliora acneea. Poate curata porii si reduce inflamatia.Pentru a folosi uleiul de lavanda pentru acnee acesta se dilueaza intr-un ulei de baza inert din punct de vedere farmacologic.

• Uleiul de lavanda in eczema si piele uscata
Datorita efectului antifungic, uleiul de lavanda poate preveni aparitia eczemelor.

• Uleiul de lavanda pentru pielea neuniforma ca si nuanta
Uleiul de lavanda, datorita efectului antiinflamator, poate reduce roseata si poate uniformiza nuanta tenului

• Uleiul de lavanda pentru riduri
Datorita continutului bogat in substante cu efect antioxidant, uleiul de lavanda protejeaza pielea de radicalii liberi si poate preveni si atenua formarea liniilor fine si a ridurilor.
• Uleiul de lavanda pentru vindecarea ranilor
Sunt studii care sustin capacitatea uleiului de lavanda de a favoriza refacerea si vindecarea tesuturilor.

• Insecticid
Uleiul de lavanda are o functie dubla pentru muscaturile de insecte. Actioneaza ca un repelent pentru insecte si poate ameliora mancarimea dupa o muscatura. Multe produse anti-tantari din comert contin ulei de lavanda.
Intepaturile de insecte provoaca roseata, mancarime si durere. Uneori se pot infecta. Uleiul de lavanda ajuta la ameliorarea muscaturilor de insectedatorita efectului antibacterian si antiinflamator. De asemenea, ajuta in mod natural si la ameliorarea durerii.

Uleiul de lavanda este bine tolerat cutanat?

Uleiul de lavanda este in general bine tolerat cutanat, daca apar reactii cutanate de tip alergic se opreste administrarea si se consulta medicul.Se recomanda testarea unui esantion mic de produs pe o suprafata mica a pielii bratului anterior aplicarii pe suprafata corporala mare.

Bibliografie:

How to Improve the Health of Your Skin with Lavender Oil, Healthline official website

 

 


Data ultimei actualizari: 15-07-2022

Produse care contin Ulei de lavanda cosmetic

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.