Ulei de migdale (activi cosmetici)

Ce este uleiul de migdale?

Uleiul de migdale este uleiul obtinut din semintele comestibile ale arborelui Prunus dulcis (migdalul).

Ce nutrienti contine uleiul de migdale?

Exista doua tipuri de ulei de migdale: dulce si amar. Uleiul de migdale dulci este cel care se preteaza mai bine pentru piele. Contine urmatoarele substante nutritive:
Vitamina A: Retinolul din vitamina A are capacitatea de a stimula producerea de noi celule ale pielii si de a netezi liniile fine.
Vitamina E: Acest nutrient are proprietati antioxidante care pot ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor si la reducerea daunelor ultraviolete (UV) asupra pielii cauzate de soare.
Acizi grasi Omega-3: acesti nutrienti pot ajuta la prevenirea imbatranirii premature si la protejarea impotriva daunelor solare.
Zinc: Acesta este un nutrient esential pentru vindecarea acneei sau a altor cicatrici faciale. Cu toate acestea, merita remarcat faptul ca zincul este mai eficient in acest scop atunci cand este administrat oral.

Care sunt beneficiile folosirii uleiului de migdale pe fata?

Desi exista o multime de cercetari care prezinta beneficiile consumului de migdale, exista mai putine dovezi stiintifice cu privire la beneficiile utilizarii uleiului de migdale pe piele.
Cu toate acestea, conform unor studii clinice si al unor utilizari traditionale, aplicarea uleiului de migdale pe piele poate avea urmatoarele beneficii:
-Reduce aspectul de ochi umflati. Deoarece uleiul de migdalecontine substante antiinflamatoare, poate ajuta la atenuarea edemelor pielii.
-Imbunatateste aspectul tenului si nuanta pielii. Datorita proprietatilor sale emoliente, uleiul de migdale are potentialul de a imbunatati atataspectul tenului, cat si nuanta pielii.
-Trateaza pielea uscata. Uleiul de migdale a fost folosit de secole pentru a trata afectiunile pielii uscate, inclusiv eczeme si psoriazis.
-Atenueaza acneea. Continutul de acizi grasi din ulei poate ajuta la dizolvarea excesului de ulei de pe piele, in timp ce retinoizii din ulei pot reduce aspectul acneei si pot imbunatati turnover-ul celular.
-Ajuta la diminuarea efectelor radiatiei solare. Studiile pe animale au aratat ca vitamina E, unul dintre nutrientii din uleiul de migdale, poate ajuta la reducerea efectelor asupra pielii cauzate de expunerea la UV.
-Reduce aspectul cicatricilor. In medicina antica chineza si ayurvedica, uleiul de migdale a fost folosit pentru a diminua cicatricile. Continutul de vitamina E poate contribui la netezirea pielii.
-Reduce aspectul vergeturilor. Potrivit unui studiu, uleiul de migdale dulci poate fi un tratament eficient pentru prevenirea si reducerea vergeturilor.

Este sigur sa folosesti ulei de migdale pe piele?

Uleiul de migdale este, in general, considerat sigur pentru utilizare topica. Cu toate acestea, exista cateva masuri de siguranta de care trebuie sa tineti cont.
Daca sunteti alergic la nuci, evitati sa utilizati ulei de migdale pe piele.
Daca nu ati folosit niciodata ulei de migdale pe piele inainte, faceti un test dealergie inainte de a aplica pe fata.
Puteti face testul chiar aplicand o cantitate mica de ulei de migdale pe interiorul incheieturii mainii sau al cotului. Daca nu exista semne de roseata, mancarime, arsura sau umflare in cateva ore, uleiul poate fi folosit in siguranta pe piele.

Bibliografie:

Are There Benefits to Using Almond Oil on Your Face?, Healthline official website

Almond oil, Health benefits, WebMD official website

Autor:Farmacist Marza Andreea Simona


Data ultimei actualizari: 05-07-2022

Produse care contin Ulei de migdale

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.