Unt de shea (activi cosmetici)

Ce este untul de shea?

Untul de shea este grasimea care a fost extrasa din nucile arborelui de shea. Este de culoarea fildesului si are o consistenta cremoasa care se intinde usor pe piele. Majoritatea untului de shea provine din copacii de shea din Africa de Vest.

Ce contine untul de shea si ce beneficii are?

Concentratiile mari de acizi grasi si vitamine fac din untul de shea un ingredient cosmetic ideal pentru catifelarea pielii. Untul de shea are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii si vindecatoare. Folosirea untului de shea pe corp, in special pe fata, poate conditiona, tonifia si calma pielea.
Cele mai importante beneficii ale untului de shea sunt:
Are proprietati antiinflamatorii si curative:
S-a dovedit ca untul de shea are proprietati antiinflamatoare importante. Roseata si umflarea fetei pot fi calmate prin aplicarea produselor cu unt de shea.
Are proprietati emoliente:
Uleiurile consistente din untul de shea pot patrunde in piele, creand o bariera neteda si moale care etanseaza umezeala. Acest efect de hidratare poate dura cateva ore.
Prezinta proprietati anti-imbatranire:
De asemenea,  untul de shea are proprietati anti-imbatranire. Mecanismul consta in stimularea productiei de colagen sau sau in scaderea descompunerii colagenului produs de catre organism.

Cum poate fi folosit untul de shea pentru ten?

Cel mai simplu mod de a folosi untul de shea pentru fata ta este sa achizitionezi o crema care include unt de shea de la un magazin naturist, farmacie sau comerciant online.

Untul de shea poate fi aplicat direct pe fata inainte de a merge la culcare. Aplicarea cremei cu unt de shea ca parte a rutinei de ingrijire de dimineata este putin mai dificila din cauza texturii grase.De asemenea poate fi dificila si aplicarea machiajului ulterior.
Se poate utiliza si ca masca de fata, insa poate favoriza acneea daca aveti un ten gras predispus la aceasta problema a pielii.

Care sunt efectele secundare si riscurile utilizarii untului de shea?

Untul de shea este un ingredient topic ce prezinta riscuri foarte scazute.Reactiile alergice la untul de shea sunt rare.
Dar asta nu inseamna ca nu exista riscuri la utilizarea acestuia. Avand in vedere consistenta untului de shea, este probabil sa fie comedogen.
Academia Americana de Dermatologie sustine ideea ca untul de shea va poate infunda porii si poate provoca acnee. Acest lucru este valabil mai ales daca aveti piele predispusa la acnee.

Bibliografie:

Shea Butter for Your Face: Benefits and Uses, Healthline official website

Autor: Farmacist Marza Andreea Simona


Data ultimei actualizari: 04-07-2022

Produse care contin Unt de shea

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.