Branza crema de caju - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 8 ore pentru hidratare caju
Timp de preparare: 5 minute
Porții: 4
Ingrediente:
• 1 cana alune caju crude • 1½ cana de apa • 1 lingura suc de lamaie • 1 lingura otet balsamic • 2 linguri de apa (in plus fata de cantitatea anterioara) |
Mod de preparare:
• In seara anterioara se pune la hidratat o cana de alune caju crude, intr-o cana si jumatate de apa.
• A doua zi dimineata, se scurge apa din vasul in care a fost lasat la hidratat caju. Nucile de caju ar trebui sa fie moi.
• Se adauga alunele, sucul de lamaie, otetul balsamic si cele 2 linguiri de apa in vasul unui blender de viteza mare.
• Se mixeaza ingredientele in blender, initial la viteza mica, apoi la viteza mare timp de 30-60 de secunde pana cand amestecul ajunge la consistenta unei creme de branza.
Analiza nutritionala per portie:
5,84 g proteine |
14 g grasimi |
10,57 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.