Clatite din banana plantain - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Porții: 4
Ingrediente:
• 3 banane plantain bine coapte (moi si cu coaja innegrita) • ¼ cana ulei de cocos • 1 lingurita amidon de tapioca • ½ lingurita otet balsamic • ¼ cana apa • ½ lingura suc de lamaie • 1 ou • Frisca de cocos batuta (optional) |
Mod de preparare:
• Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
• Se tapeteaza doua tavi de cuptor cu hartie de copt si se pun deoparte.
• Se pun toate ingredientele in vasul unui blender de putere mare si se mixeaza pana la omogenizare completa.
• Se toarna pe hartia de copt cam un sfert de cana, maxim o tremie, pentru fiecare dintre cele 4 clatite. Se pot obtine 4-6 clatite in functia de marimea bananelor.
• Se introduce tava in cuptor pentru 15 minute.
• Se servesc fierbinti, se pot adauga deasupra fructe de padure, frisca de cocos.
* Frisca de cocos se obtine astfel: se amesteca o cana de lapte de cocos cu continut ridicat de grasime, peste 20%, cu o lingurita esenta de vanilie si cu o lingurita sirop de artar, intr-un blender si se mixeaza la viteza maxima timp de 30 de secunde, pana se obtine un amestec pufos si aerat.
Valoare nutritionala per portie:
3,34 g proteine |
15,29 g grasimi |
49,93 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.