Frittata cu sunca si cartofi dulci - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 4
Ingrediente:
• 8 oua • ¼ cana apa • 1 lingura ulei de cocos • 120 g sunca preparate termic, tocata • 1 ceapa mica taiata felii subtiri • 1 cartof dulce mic, fiert cat sa nu isi piarda fermitatea si taiat bucatele • 1 lingurita usturoi pisat • 1 rosie mica curatata de seminte si tocata • Sare de mare sau roz de Himalaya, dupa gust • Piper negru dupa gust (daca este tolerat)
|
Mod de preparare:
• Se sparg ouale si se pun intr-un bol, se bat bine impreuna cu apa si apoi se pun deoparte.
• Se preincalzeste cuptorul pe modul Rotisor sau Grill.
• Se incinge uleiul de cocos la foc mediu, intr-o tigaie de fonta sau intr-o tigaie sau tava care sa poata fi introdusa la cuptor.
• Se adauga sunca, ceapa, cartoful dulce si se soteaza pana cand ceapa incepe sa se inmoaie, iar sunca si bucatelele de cartof dulce isi schimba culoarea, rumenindu-se (cam 10 minute).
• Se adauga usturoiul si se mai lasa pe foc 1 minut.
• Se adauga imediat ouale batute si se scutura tigaia usor, cu grija, sa se distribuie totul cat mai uniform.
• Se lasa pe flacara timp de 3-4 minute sau pana cand frittata incepe sa se inchege pe margine. Mijlocul trebuie sa ramana moale, nefacut.
• Se presara bucati de rosie peste frittata si se pune tigia in cuptor timp de 5 minute sau pana cand este gata, avand grija sa nu se arda.
• Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Valoare nutritionala per portie:
20,07 g proteine |
15,38 grame grasimi |
11,69 grame carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.