Iaurt de cocos - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 30 minute
Timp de preparare: 8 - 24 ore
Porții: 4
Ingrediente:
• 420 g cocos decantat • ½ cana de apa • 2 lingurite gelatina granule • 1 lingura sirop de artar • Ferment pentru iaurt (cultura starter) fara lactoza, capsule probiotice de inalta calitate, ¼ cana ferment sau ¼ cana iaurt dintr-o transa anterior preparata |
Mod de preparare:
• Se pun bucatile de cocos decantat si apa in vasul unui blender de putere mare si se mixeaza.
• Se incalzeste laptele de cocos rezultat pana la 180 grade si apoi se lasa in repaus pana ajunge la 40 de grade.
• Se adauga gelatina si siropul de artar.
• Se adauga fermentul sau se desfac capsulele de probiotice si se adauga continutul acestora si se omogenizeaza.
• Se pune preparatul intr-un aparat de facut iaurt sau intr-un borcan cu capac care se inchide ermetic si se lasa sa stea la temperature camerei timp de 8-24 de ore.
• Daca se utilizeaza un aparat de facut iaurt se scoate iaurtul si se toarna in recipiente care se inchid etans, cum ar fi borcanele de sticla cu capac infiletat.
• Se depoziteaza in frigider pe o perioada de pana la 2 saptamani.
Analiza nutritionala per portie:
3,23 g proteine |
23,26 g grasimi |
8,65 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.