Lasagna cu vinete - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 1 ora si 30 de minute
Timp de preparare: 15 minute
Porții: 6
Ingrediente:
VINETELE
• 2 vinete de marime medie, taiate in rondele de circa 3 mm grosime • Sare de mare sau roz de Himalaya, dupa gust • ½ cana faina de migdale • ½ lingurita de ceapa granulata • ½ lingurita de usturoi granulat • ½ lingurita piper negru, daca este tolerat • 1 lingura ulei de avocado
|
UMPLUTURA
• 1 lingura ulei de avocado • 4 ciuperci feliate fin • ½ ceapa mica tocata fin • 1 catel de usturoi pisat • 1 cana spanac tocat • 1 cana branza crema de caju • ¼ lingurita sare de mare sau roz de Himalaya • ¼ lingurita piper negru, daca este suportat
|
SOS
• 1 portie sos de rosii sau sos Bolognese
|
Mod de preparare
• Se pun rondelele, intr-un singur strat, in tavi de cuptor si se presara ceva mai multa sare.
• Se lasa rondelele de vinete sa se odihneasca cam o ora pana se scurge toata zeama pe care acestea o lasa.
• Se spala fiecare rondea de vanata sub jet de apa rece si se zvanta cu un prosop de bucatarie curat.
• Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
• Cat stau vinetele la scurs se prepara umplutura: Se incinge o lingura ulei de avocado intr-o cratita, la foc mediu, se adauga ciupercile si ceapa si se gatesc timp de 8 minute, pana cand ceapa devine translucida. Se adauga usturoiul si spanacul si se mai lasa la gatit 1 minut, pana cand usturoiul si spanacul sunt moi.
• Se ia de pe foc si se lasa un pic la racit. Se amesteca spanacul cu branza crema de caju si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune deoparte.
• Intr-un vas separat, se amesteca faina de migdale, ceapa granulata, usturoiul granulat, jumatate din lingurita de sare si piperul. Se pastreaza pentru final un sfert de cana din acest amestec.
• Se incinge o tigaie mare de fonta la foc mediu si se adauga o lingura de ulei de avocado. Se trece fiecare felie de vanata prin amestecul de faina de migdale si apoi se prajeste pana se face aurie, cam un minut pe fiecare parte. Daca sunt multe rondele se prajesc in etape.
• Intr-un vas mare de sticla termorezistenta (23 x 33 cm) se pune un strat din 6 rondele prajite. Peste ele se toarna o lingura de umplutura si o lingura de sos de rosii. Se pune al doilea strat de rondele, acoperindu-l tot cu o lingura de umplutura si una de sos, apoi urmatoarele, repetend succesiunea etapelor.
• Pentru un aspect placut, rondelele se vor aseza unele peste altele. La final, dupa ce se termina de asezat straturile, se pune o lingura de sos si se presara amestecul de faina de migdale special pastrat.
• Se acopera, se introduce la cuptor si se lasa sa se coaca aproximativ 15 minute.
Analiza nutritionala per portie:
10,95 g proteine |
21,46 g grasimi |
30,14 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.