Pachetele de peste cu salsa de ananas si fasole verde - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 4
Ingrediente:
• 4 fileuri (170 g) de cod sau alt soi de peste cu carnea alba si ferma • 1 cana de anans tocat • 1 rosie mare tocata • 1 salota mica tocata • 4 linguri suc de lime • Sare de mare sau sare roz de Himalaya • Piper negru dupa gust, daca este tolerat • 2 linguri de coriandru proaspt tocat • 450 g fasole verde curatata (pastai taiate in bucati de 5-6 cm) |
Mod de preparare:
• Se preincalzeste gratarul la intensitate medie-mare.
• Se pune fiecare file de peste pe folie alimentara din aluminiu (se va face un pachetel pentru fiecare file).
• Intr-un castron incapator, se amesteca rosia, ananasul, salota, sucul de lime, sarea, piperul si coriandrul, iar din acest amestec se va pune o lingura peste fiecare file.
• Se acopera pestele tot cu folie de aluminiu si se sigileaza marginile.
• Se aseaza pachetelele pe gratar si se lasa sa se prepare timp de 15-20 de minute, pana cand carnea de peste se desprinde usor cu furculita. Ca alternativa se poate pune la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 15-20 minute.
• Cat timp se face pestele, se gateste fasolea verde la abur (in cosul unei oale de gatit cu abur sau pe o sita de gatit la abur) 8-10 minute, pana pastaile sunt moi si de un verde aprins.
• Se iau pachetelele de peste de pe gratar cu grija, se desface folia si se muta fileurile pe un platou sau pe farfurii.
• Se servesc calde alaturi de fasolea verde.
Analiza nutritionala per portie:
28,51 g proteine |
0.69 g grasimi |
16,14 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.