Pateu din ficat - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 10 minute
Timp de preparare: 5 - 7 minute
Porții: 8
Ingrediente:
• 450 g ficat de vita, de pui sau de porc, taiat in bucati • 1 ceapa tocata • 1 lingura untura de rata sau ulei de cocos • 1 lingura grasime de cocos din lapte de cocos • 1 catel de usturoi pisat • ¼ cana busuioc proaspat tocat • 4 linguri otet de mere • Sucul de la ½ lamiae • 1 lingura scortisoara macinata • Sare de mare sau sare roz de Himalaya dupa gust • Piper negru dupa gust (daca este tolerat) |
Mod de preparare:
• Se prajeste ficatul si ceapa intr-o tigaie, in untura de rata sau in uleiul de cocos, pana s-au patruns bine, in jur de 5-7 minute
• In vasul unui robot de bucatarie, se pune ficatul cu ceapa, grasimea de cocos, busuiocul, usturoiul, otetul, sucul de lamiae, scortisoara si se mixeaza pana la omogenizare, Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
• Se ia amestecul rezultat, se modeleaza ca o bila si se mentine la frigider pentru o ora.
• Ulterior se pune intr-un vas sau se taie felii si se poate servi.
Analiza nutritionala per portie:
11,88 g proteine |
4,35 g grasimi |
4,71 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.