Salata cu piept de pui sau piept de rata - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Porții: 6
Ingrediente:
• 250-350 g piept de rata (sau pui), fara os, taiat in cubulete (cu latura de circa 1 cm) • 1 lingura ulei de cocos • 1 lingura usturoi granulat • ½ cana morcovi tocati • ½ cana telina tocata • ½ cana ceapa tocata • ½ cana mar verde tocat • ½ cana boae struguri taiati in jumatate • ½ cana nuci tocate (optional) • ½ cana maioneza Paleo • Sare de mare sau sare roz de Himalaya, dupa gust • Piper negru dupa gust (daca este tolerat) |
Mod de preparare:
• Se infierbanta uleiul de cocos intr-o tigaie mare pe foc mediu.
• Se adauga cubuletele de carne si se condimenteaza cu pudra de usturoi.
• Se lasa sa se prajeasca pana se rumenesc si sunt bine patrunse, cam 4-5 minute pe fiecare parte.
• Se lasa la racit.
• Cat timp se raceste carnea, se amesteca intr-un castron, morcovii, telina, ceapa, marul, boabele de struguri si bucatile de nuca impreuna cu maioneza Paleo.
• Dupa ce carnea s-a racit, se taie si se adauga in castron.
• Se adauga sare si piper dupa gust.
Analiza nutritionala per portie:
13,39 g proteine |
20.02 g grasimi |
9,22 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.