Salata de rosii si sfecla - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 40-60 minute
Porții: 6
Ingrediente:
• 2 linguri ulei de masline • 2 sfecle mari • 3 rosii mari, bine coapte, tocate • 3 linguri de busuioc proaspat taiat subtire • 1 catel de usturoi mare, pisat marunt • 3 linguri otet balsamic • Sare de mare sau roz de Himalaya dupa gust • Piper negru dupa gust (daca este tolerat) |
Mod de preparare:
• Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
• Se unge sfecla cu o lingura ulei de masline (ambele bucati), apoi se lasa la copt in cuptor timp de 40-60 minute pana cand se simte moale atunci cand se inteapa cu furculita sau cu o scobitoare. Se scoate din cuptor si se lasa la racit timp de 10 minute.
• Intr-un castron de salata se pun rosiile si busuiocul si o lingura ulei de masline, usturoiul si otetul balsamic.
• Se curata de coaja sfecla coapta, se taie in bucatele si se pune in bolul de salata, amestecand usor pentru a se acoperi cu sos.
Valoare nutritionala per portie:
1,36 g proteine |
4,72 g grasimi |
8,03 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.