Banane la cuptor cu cocos - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 10 minute
Timp de preparare: 25 minute
Porții: 4
Ingrediente:
• ½ cana miez de cocos macinat si neindulcit • 3 linguri ulei de cocos topit • Sucul de la ½ lamaie • 2 linguri sirop de artar • ½ lingurita esenta de vanilie pura • ½ lingurita condiment AIP * compus din 3 lingurite de scortisoara macinata, 2 lingurite de coaja de nucsoara macinata, 1 lingurita de ghimbir macinat, 1/4 lingurita de cuisoare macinate • ¼ lingurita ienibahar, daca este tolerat • ¼ lingurita cuisoare macinate • Sare de mare sau sare roz de Himalaya, dupa gust • 3 banane medii coapte (cam 2 cani), curatate de coaja si taiate rondele
|
Mod de preparare:
• Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius.
• Intr-un bol se amesteca miezul de cocos, uleiul de cocos, sucul de lamaie, siropul de artar, esenta de vanilie, mirodeniile pentru placinta cu dovleac, ienibaharul, cuisoarele si sarea.
• Se aseaza rondele de banana intr-un vas de sticla termorezistenta si se acopera cu amestecul de cocos.
• Se introduce la cuptor pentru 25 de minute sau pana isi schimba culoarea in rumen-auriu.
• Se serveste desertul cald.
Analiza nutritionala per portie:
1,27 g proteine |
12,08 g grasimi |
26,68 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.