Chevice cu crevete - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 7 minute
Timp de preparare: 6 ore la marinat
Porții: 6
Ingrediente:
• 1 lingurita ulei de cocos • 400-450 g creveti cruzi curatati de cap, coaja, filament intestinal si taiati bucatele • 1 catel de usturoi pisat • 1 cana pulpa de avocado- cubulete (un fruct si jumatate) • 2 lamai mici, stoarse de suc • 2 limete stoarse de suc • ¼ cana coriandru proaspat tocat • Sare de mare sau sare roz de Himalaya, dupa gust • Piper negru dupa gust, daca este suportat • 1 lamaie feliata pentru ornat • 2 linguri patrunjel proaspat tocat pentru ornat |
Mod de preparare:
• Se infierbanta uleiul de cocos intr-o tigaie si se pun crevetii, care se prajesc bine timp de 1-2 minute la foc mare (optional).
• Se combina toate ingredientele intr-un castron incapator.
• Se acopera castronul. Toate bucatile de crevete trebuie sa fie acoperite de suc, apoi castronul se introduce in frigider pentru 6 ore sau pana cand carnea de crevete devine opaca din translucida.
• Se serveste rece.
Analiza nutritionala per portie:
11,29 g proteine |
6,75 g grasimi |
6,59 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.