Mancarica de carne, cartofi dulci si ciuperci - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 2
Ingrediente:
• 1 cartof dulce mare, dat pe razatoare sau taiat marunt • 150 g ciuperci champignon brune • ½ ceapa alba tocata marunt • 450 g carne tocata de curcan • o mana de baby spanac • Sare de mare sau sare roz de Himalaya, dupa gust |
Mod de preparare:
• Se preincalzeste o tigaie de fonta pe foc mediu-mare.
• Se pun in tigaie cartofii taiati marunt. Se lasa pana cand sunt pe jumatate facuti (ar trebui sa se simta buretosi la atingere).
• Se adauga ciupercile feliute si ceapa tocata marunt. Se lasa la foc 1-2 minute in timp ce se amesteca.
• Se adauga carnea tocata de curcan, distribuind-o cu spatula cat mai uniform in tigaie.
• Se acopera cu un capac si se lasa pe foc pana se patrunde bine.
• Se pune spanacul si se lasa la foc pana cand frunzele se inmoaie. Se adauga sare dupa gust si se serveste.
Analiza nutritionala per portie:
24,58 g proteine |
8,82 g grasimi |
16,48 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.