Piure de pastarnac cu morcov - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 30 - 40 minute
Porții: 4
Ingrediente:
• 8 morcovi mari • 2 bucati mari de pastarnac • 2 linguri ulei de cocos • ½ lingurita sare de mare sau sare roz de Himalaya • ¼ cana de apa |
Mod de preparare:
• Se curata morcovii si pastarnacul si se taie in bucati cat mai egale.
• Se fierb la abur bucatile de morcov si pastarnac, timp de 15-25 minute, pana cand furculita ii patrunde cu usurinta. (Ca alternativa, se poate prepara totul la abur intr-o oala electrica sub presiunepe modul Manual, la nivel maxim, timp de 3 minute.)
• Se pun legumele in vasul unui blender de putere mare impreuna cu uleiul de cocos, sarea si apa. Se mixeaza la viteza mica, apoi la viteza mare timp de 30 de secunde sau pana cand amestecul ajunge la consistenta dorita.
• Ca alternativa, se pot zdrobi legumele intr-un vas cu un pasator de cartofi.
Analiza nutritionala per portie:
1,64 g proteine |
7,22 g grasimi |
19,29 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.