Placinta AIP cu fructi de padure - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 30 minute
Timp de preparare: 15-20 minute
Porții: 10
Ingrediente:
BLAT
• 3 cani faina de manioc • 1 lingurita bicarbonat sau sare roz de Himalaya • 1 lingurita bicarbonat de sodiu • 1 lingurita esenta de vanilie • ½ cana sirop de artar • 1 1/3 cani ulei de palmier
|
UMPLUTURA
• 5 cani fructe de padure amestecate (jumatati de capsune, afine, coacaze, zmeura) • ¼ cana sirop de artar (optional) |
Mod de preparare:
• Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
• In vasul unui mixer cu bol, se amesteca faina de manioc, sarea si bicarbonatul de sodiu.
• Se adauga siropul de artar si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o textura sfaramicioasa.
• Se adauga uleiul de palmier, cate o tremie de cana odata, amestecand pana cand aluatul capata o textura pliabila, adica poate fi lucrat cu mana.
• Se imparte aluatul in trei parti egale, doua treimi sunt pentru blatul de baza, iar o tremie pentru crusta de deasupra.
• Se intinde aluatul cu sucitorul.
• Se aseaza o tremie din aluat intins pe fundul unei tavi rotunde cu diametrul de 23 de cm, iar cealalta treime o folosim ca sa imbracam peretii tavii.
• Se pun fructele amestecate cu siropul de artar optional pe baza de blat din tava.
• Se intinde cu sucitorul ultima tremie de aluat si se aseaza peste umplutura din tava.
• Se intinde cu sucitorul ultima tremie de aluat si se aseaza peste umplutura din tava.
• Se da la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand fructele sunt fragede si aluatul de deasupra e rumenit usor.
Analiza urinara per portie:
1,81 g proteine |
29,49 grasimi |
54,72 carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.