Salata de mango, avocado si somon - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 10 minute
Timp de preparare: 6-10 minute
Porții: 2
Ingrediente:
• 1 fruct de mango bine copt, taiat cubulete • 1 fruct de avocado bine copt, taiat cubulete • 1 lingurita ulei de cocos • 1 file de somon • ¼ cana sos de salata • ¼ cana sos de salata AIP
* In vasul unui blender se pun: 1 cana frunze de coriandru, ½ cana iaurt de cocos simplu, ¼ cana ulei de masline, 2 linguri otet de mere, 1 catel de usturoi maricel, sucul de la 1 limeta, 1 praf de sare de mare sau sare roz de Himalaya. Se mixeaza pana cand se formeaza un amestec de consistenta cremoasa. Se pastreaza la frigider pana in momentul consumului.
|
Mod de preparare:
• Intr-un castron incapator, se amesteca usor, mango cu avocado. Se lasa deoparte.
• Se incinge uleiul de cocos intr-o tigaie mare, pe foc mediu-mare, si se pune inauntru pestele, avand partea cu pielea in sus.
• Se lasa sa se prajeasca pana se rumeneste, cam 3-5 minute.
• Se intoarce fileul de peste pe partea cealalta si se mai lasa la prajit inca 3-5 minute, pana ce carnea pestelui devina ferma la inteparea cu furculita. Se zdrobeste cu furculita bucata de peste, se pun bucatelele de peste avocado si mango si se amesteca.
• Se pune sos atat cat se doreste, se amesteca si se serveste.
Analiza nutritionala per portie:
19,18 g proteine |
25,62 g grasimi |
22,89 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.