Shaorma din sfecla - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 25 minute
Porții: 6
Ingrediente:
SOSUL
• 3 sfecle • 1 ½ cani de miez de dovleac placintar taiat cubulete • 1 ½ cani cartofi dulci taiati cubulete • 4 catei de usturoi • ½ cana ceapa tocata • 1 lingurita oregano uscat • 1 lingurita busuioc uscat • 1 lingurita sare de mare sau sare roz de Himalaya • 1 lingura suc de lamaie • 2 cani supa de oase
|
CARNEA
• 1 lingura ulei de cocos • 450 g carne tocata de vita • 1 lingura usturoi granulat • 1 lingurita ceapa granulate • 1 lingurita sare de mare sau sare roz de Himalaya
|
Mod de preparare:
• Se pune sfecla, dovleacul, cartofii, usturoiul, ceapa, oregano, busuiocul, sarea, sucul de lamaie si supa de oase intr-o oala electrica sub presiune si se seteaza pe modul Manual, la presiune inalta pentru 15 minute.
• Se muta apoi continutul oalei in vasul unui blender, de putere mare, in etape, nu tot continutul odata si se mixeaza la o viteza mare pana se ajunge la consistenta unui sos bine legat. Cand se mixeaza lichide fierbinti este foarte important ca blenderul sa aiba un orificiu in capac pentru a permite evacuarea aburului.
• Se topeste ulei de cocos intr-o tigaie adanca si se adauga carnea tocata, pulberea de usturoi, pulberea de ceapa si sarea.
• Se lasa pe foc pana cand carnea se rumeneste, intre 5 si 10 minute. Se combina carnea cu sosul si se serveste.
Analiza nutritionala per portie:
17, 53 g proteine |
18,75 g grasimi |
18,96 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.