Supa crema de broccoli - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 15 minute
Porții: 4
Ingrediente:
• 2 linguri ulei de cocos • 1 praz mare (numai partea alba taiata rondele) • 1 lingura cu ghimbir proaspat ras • 1 catel de usturoi pisat • 4 cani de broccoli bucatele si tulpina de broccoli taiate bucatele • 3 cani supa de oase |
Mod de preparare:
• Se incinge uleiul de cocos intr-o oala de supa, la foc mediu.
• Se adauga prazul si se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 6 minute.
• Se adauga ghimbirul si usturoiul, lasandu-le sa se soteze pana isi degaja aroma, cam 1 minut.
• Se adauga broccoli si supa de oase si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.
• Se adauga laptele de cocos si se lasa sa fiarba incet pana se omogenizeaza bine.
• Se ia de pe foc si se lasa la racit putin.
• Se pune supa in vasul unui blender in transe si se mixeaza pana devine piure. Trebuie avut in vedere ca vasul blenderului sa aiba un orificiu de ventilare pentru evacuarea aburului atunci cand se lucreaza cu lichide fierbinti.
• Se toarna inapoi in oala, se mai da un clocot si se adauga sare si piper (daca este tolerat) dupa gust.
• Se serveste supa calduta.
Valoare nutritionala per portie:
9.49 g proteine |
30,17 g grasimi |
14,34 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.