Tocanita indiana de porc - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 10 minute
Timp de preparare: 90 minute
Porții: 6
Ingrediente:
• 1 kg spata de porc taiata cubulate de 2-3 cm • Sare de mare sau roz de Himalaya, dupa gust • Piper negru dupa gust (daca este tolerat) • 2 lingurite ulei de cocos • 1 cartof dulce mare curatat de coaja si tocat (cam 1 1/2 cani) • 4 rosii mici tocate( cam 2 cani) • 3 catei de usturoi pisati • 1 lingurita pudra de curcuma (turmeric) • 1 lingurita usturoi granulat • ½ lingurita ghimbir macinat • ½ cana apa |
Mod de preparare:
• Se condimenteaza carnea de porc cu sare si piper pe un tocator sau pe un platou mare si se pun de o parte.
• Intr-o cratita mare, pe foc mediu, se incinge uleiul de cocos si se prajeste carnea de porc timp de 10-12 minute, amestecand din cand in cand.
• Se reduce focul la nivel mediu-mic, se adauga cartoful dulce si se lasa sa se gateasca timp de 10 minute, fara sa se amestece.
• Se adauga rosiile, usturoiul, curcuma, pulberea de usturoi, ghimbirul si apa, se amesteca bine pentru a se combina bine toate ingredientele in cratita si se lasa sa fiarba incet la foc mic timp de o ora sau pana cand are consistenta dorita.
• Se serveste tocanita calda.
Valoare nutritionala per portie:
29.41 g proteine |
10,34 g grasimi |
7,94 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.