Turtite de somon cu pastarnac - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 12 minute
Timp de preparare: 20 minute
Porții: 8
Ingrediente:
TURTITE DE SOMON
• 3 cani fasii de somon preparate termic • 1 ou mare batut • Sare de mare sau roz de Himalaya, dupa gust • Piper negru dupa gust, daca este tolerat • 1 cana pastarnac dat pe razatoare • 2 linguri faina de migdale • 1 lingura patrunjel proaspat tocat • 1 hasma (ceapa esalota) tocata marunt • ½ lingurita usturoi granulat • 1 lingura ulei de cocos
|
SOSUL DE LAMAIE
• ¼ cana suc de lamaie • 3 linguri ulei de masline • 1 catel de usturoi pisat • 2 lingurite de miere • 1 lingurita marar uscat |
Mod de utilizare:
• Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius
• Intr-un castron incapator se amesteca somonul, oul, sarea, piperul, pastarnacul, faina de migdale, patrunjelul, hasma si pulberea de usturoi.
• Cu mainile umezite, se formeaza turtite, cam de marimea unei palme sau mai mici.
• Intr-o tigaie mare, pe foc mediu, se infierbanta uleiul de cocos. Se adauga turtitele de somon si se prajesc pe fiecare parte cate 5 minute, pana se rumenesc si devin aurii, avand grija atunci cand se intorc pentru a nu se descompune in tigaie.
• Se pun turtitele rumenite intr-o tava mare la cuptor si se lasa sa se coaca timp de 10 minute.
• Pentru sosul de lamaie, se bat cu un tel ingredientele indicate sau se pun intr-un blender si se omogenizeaza. Se serveste alaturi de turtitele de somon.
Valoare nutritionala per portie:
36,83 g proteine |
27,11 g grasimi |
11,95 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.