Gofre Paleo - Rețete Farmacia Tei
Pregatire: 10 minute
Timp de preparare: 5 minute
Porții: 1
Ingrediente:
• 1 cana faina de manioc • 1 ou • 1 lingurita esenta de vanilie • 1 lingurita sirop de artar • maxim 2 cani lapte de cocos • 1/4 cana de ulei de masline, ulei de cocos topit sau ulei pur in recipient cu pulverizator
|
Mod de preparare:
• Se preincalzeste aparatul de facut gofre.
• In vasul unui mixer cu bol, se punde farina de manioc, oul, esenta de vanilie, si, optional, siropul de artar. Se adauga o jumatate de cana de lapte de cocos si se mixeaza timp de 2-4 minute.
• Se continua adaugarea laptelui de cocos, cate o jumatate de cana o data, mixand 1-2 minute dupa fiecare transa pana cand aluatul a devenit omogen si usor curgator, de consistenta smantanii.
• Folosind o pensula de silicon, se unge cu ulei gratarul aparatului de facut gofre.
• Se toarna aluatul pe suprafata fierbinte si unsa cu ulei a aparatului si inchidem capacul. Se lasa sa se coaca timp de 5 minute sau pana cand gofra s-a rumenit.
• Se desprinde gofra cu clestele de bucatarie si se servese cu sirop de artar, cu fructe de padure, cu frisca de cocos batuta, cu sos de mere, compot, gem sau dulceata.
Valori nutritionale:
7,8 g protein |
44,5 g grasime |
30,49 g carbohidrati |
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45
Informațiile scrise și imaginile prezentate sunt cu titlu informativ, acestea nu substituie o recomandare specializată.