Salata Taco
Pregatire: 10 minute
Preparare: 7-8 minute
Portii: 4
Ingrediente:
4 bucati (150g) piept de pui dezosat
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita sare de mare sau sare roz de Himalaya
2 linguri ulei de masline
¼ cana de masline negre taiate feliute
1 fruct de avocado, curatat de coaja si sambure, tocat
2 rosii de gradina, fara seminte, tocate
1 cana boabe de fasole neagra din conserva, spalata si bine scursa
1 ardei gras rosu, tocat
1 ceapa rosie taiata in felii subtiri
1 lingura de coriandru proaspat, tocat
Preparare:
Se condimenteaza pe ambele parti pieptul de puicu usturoiul sis area.
Se incinge uleiul de maslineintr-o tigaie, pe foc mediu si se frige pieptul de pui timp de 3-4 minute pe fiecare partes au pana cand se patrunde bine.
Se pune carnea de pui intr-un castron si se lasa la racit, apoi se desface bucatele cu furculitasau intr-un blender si se lasa deoparte.
Intr-un castron incapator se amesteca maslinele, pulpa de avocado, rosiile, fasolea, ardeiul gras, ceapa si coriandrul.
Se adauga carnea de pui si se serveste.
Analiza nutritionala per portie:
31,76 g proteine
19,97 g grasimi
22,51 g carbohidrati
Bibliografie:
Dr. farm. Izabella Wentz, Farmacologia alimentara a Tiroiditei Hashimoto, Protocoale de nutritive si retete terapeutice care te ajuta sa preiei controlul asupra Sanatatii tiroidei tale, Editura Paralela 45