Timp citire: 1 minut
Definitie:
Enzimele digestive reprezinta o clasa de proteine specializate responsabile de catalizarea unor reactii chimice ce au loc la nivel celular.
Clasificare:
-Amilaze - rol in descompunerea carbohidratilor
-Proteaze -rol in descompunerea proteinelor
-Lipaze - rol in descompunerea grasimilor
Efecte farmacodinamice:
-catalizeaza reactii chimice la nivel celular ce au rol in descompunerea nutrientilor in substante chimice ce pot fi absorbite de tractul digestiv
Surse naturale de enzime digestive:
-fructe (ananas, papaya, avocado, etc.)
-legume
-miere neprocesata
-alimente fermentate
Indicatii terapeutice:
Bibliografie:
Pediatric Critical Care (Fourth Edition), 2011, Enzymes
Alyson Powell Key, What are digestive enzymes?, Nourish Web MD
Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles
Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.