Extracte alergenice (grupa medicament)

Ce sunt extractele alergenice?

Extractele alergenice sunt utilizate pentru diagnosticarea si/sau tratamentul bolilor alergice precum rinita alergica (,,febra fanului"), sinuzita alergica, conjunctivita alergica, alergia la venin de albine si alergia alimentara. In prezent, exista doua tipuri de extracte de alergeni autorizate:

- Extractele de alergen injectabile: sunt utilizate atat pentru diagnostic, cat si pentru tratament si sunt lichide sterile care sunt fabricate din substante naturale (cum ar fi mucegaiuri, polen, insecte, veninuri de insecte si par de animale) cunoscute pentru a provoca reactii alergice la indivizii susceptibili. Extractele de alergeni injectabile pentru alergii alimentare sunt utilizate numai in scopuri de diagnostic.

Dintre extractele alergene injectabile, unele sunt standardizate. Pentru aceste produse exista o metoda stabilita pentru a determina potenta produsului. Pentru celelalte extracte alergenice injectabile nu exista nicio masura a potentei, iar acestea sunt numite extracte alergenice nestandardizate.

- Comprimatele cu extracte alergenice sublinguale sunt utilizate numai pentru tratament si sunt, de asemenea, derivate din substante naturale cunoscute pentru a provoca reactii alergice la indivizii susceptibili si sunt destinate tratamentului rinitei alergice cu sau fara conjunctivita alergica. 

Imunoterapia orala este un tratament medical in care o persoana care este alergica la un anumit aliment consuma o cantitate din ce in ce mai mare de alergen cu scopul de a reduce riscul de reactii alergice la alimente.

 

Bibliografie:

Allergenics, Vaccines, Blood & Biologics, Food and Drug Administration (FDA) official website

Atenție! Acest articol are un caracter strict informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a urma orice tratament.
Informatiile din prezenta sectiune sunt cu titlu exemplificativ si au la bază date incluse în prospectele medicale. Orice decizie privind achizitionarea unui produs apartine exclusiv consumatorului, în baza unei opinii medicale de specialitate.
Pagina actualizata la data de: 03-03-2023

Medicamente din categoria Extracte alergenice

Medicamente(8)

Momentan, nu exista nici un produs disponibil.

Vezi Politica de confidentialitate date personale