Ashwagandha (informatii utile)

Ashwagandha imbogatita cu magneziu bisglicinat, zinc si vitamina B6: Formula pentru echilibru si sanatate

Ashwagandha, o planta ancestrala cu radacini adanci in medicina Ayurvedica, a fost folosita timp de milenii pentru proprietatile sale adaptogene. Recent, combinarea acestei plante minune cu nutrienti esentiali, precum magneziu bisglicinat, zinc si vitamina B6, a creat o sinergie care poate aduce beneficii semnificative pentru sanatatea fizica si mentala.

1. Introducere in lumea ashwagandha

Ashwagandha, sau Withania somnifera, este frecvent numita "ginsengul indian". Este cunoscuta pentru capacitatea sa de a ajuta organismul sa se adapteze la stres si de a echilibra diverse functii ale corpului. Ca adaptogen, ashwagandha poate diminua impactul stresului asupra organismului, poate reduce anxietatea si poate imbunatati calitatea somnului.

2. Magneziu bisglicinat: Absorbtie optima pentru relaxare

Magneziul este esential pentru numeroase procese biochimice din organism. Varianta de bisglicinat este recunoscuta pentru bio-disponibilitatea sa ridicata, asigurand o absorbtie optima in organism. Magneziul contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si a muschilor, promovand astfel relaxarea si prevenirea crampelor. De asemenea, acest mineral este vital pentru productia de energie si mentinerea ritmului cardiac stabil.

3. Zinc: Un boost pentru sistemul imunitar

Zincul este un mineral esential pentru functionarea adecvata a sistemului imunitar si are un rol crucial in procesele de diviziune si crestere celulara. Prin consolidarea sistemului imunitar, zincul ajuta la prevenirea racelilor si infectiilor si sustine vindecarea ranilor. In combinatie cu ashwagandha, acest mineral poate contribui la mentinerea unui echilibru imunitar si la reducerea inflamatiilor in organism.

4. Vitamina B6: Punctul de legatura pentru sanatatea psihica si imunitara

Vitamina B6 joaca un rol esential in productia de neurotransmitatori, fiind vitala pentru sanatatea sistemului nervos si pentru reglarea starii de spirit. In plus, aceasta contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si regleaza activitatea hormonala. In combinatie cu ashwagandha, vitamina B6 poate oferi suport in gestionarea stresului si poate ameliora simptomele de anxietate.

5. Beneficiile combinate ale ashwagandha, magneziului bisglicinat, zincului si vitaminei B6

Combinand ashwagandha cu aceste vitamine si minerale, se creeaza o formula puternica care poate aduce multe beneficii:
Gestionarea stresului: Ashwagandha si vitamina B6 pot ajuta organismul sa raspunda mai eficient la stres, promovand relaxarea si echilibrul emotional.
Sanatatea imunitara: Zincul si vitamina B6 pot sprijini functionarea sistemului imunitar, iar ashwagandha poate sa contribuie la reducerea inflamatiei.
Functionarea adecvata a muschilor: Magneziul bisglicinat poate impiedica crampele musculare si poate promova relaxarea.
In esenta, aceasta combinatie poate oferi o abordare holistica pentru sanatate, avand in vedere atat aspectele fizice, cat si cele mentale.


Concluzie

Ashwagandha, cu adaugarea de magneziu bisglicinat, zinc si vitamina B6, poate constitui o formula avansata pentru sanatatea moderna. Prin adaugarea acestor nutrienti esentiali, ashwagandha isi extinde paleta de beneficii, putand fi un suport complet pentru sanatatea mentala si fizica. 

Articol scris de Farmacist Andreea Roman.


Pagina actualizata la data de: 20-09-2023

Produse din categoria Ashwagandha

Non-farma (1)

Vezi Politica de confidentialitate date personale