Extract de Astragalus (Astragalus membranaceus) (plante medicinale)

Ce este Astragalus?

Astragalus, cunoscut stiintific cu denumirea de Astragalus membranaceus, este o planta perena, originara din partile de nord si de est ale Chinei, precum si din Mongolia si Coreea.

Ce contine Astragalus?

Compusii biologici prezenti in Astragalus sunt saponinele, flavonoidele si polizaharidele. Extractele din astragalus  au prezentat activitati biologice promitatoare in vitro si in vivo precum proprietati anti-imbatranire, antiinfectioase, citoprotectoare, antiinflamatoare, antioxidante, antitumorale, antidiabetice si de stimulare a sistemului imunitar. 

Care sunt beneficiile Astragalusului?

Poate creste imunitatea
Astragalus contine compusi vegetali benefici care pot stimula sistemul imunitar.
Unele dovezi arata ca astragalus poate creste productia de globule albe din sange, care sunt celulele sistemului imunitar responsabile de apararea organismului.
Astragalus poate ajuta, de asemenea, la combaterea infectiilor virale la oameni.

Poate imbunatati functia inimii
Astragalus poate ajuta la imbunatatirea functiei inimii la persoanele cu anumite afectiuni cardiace. Astragalus poate produce vasodilatatie si poate creste cantitatea de sange pompata de inima.

Poate atenua efectele secundare ale chimioterapiei
Chimioterapia are multe efecte secundare negative. Potrivit unor studii, astragalus poate ajuta la atenuarea unora dintre ele.
Sunt studii care sustin eficienta plantei in ceea ce priveste combaterea senzatiei de greata si varsaturile la persoanele supuse chimioterapiei pentru cancerul de colon.

Poate ajuta la controlul nivelului glicemiei
Compusii activi din radacina de astragalus pot ajuta la scaderea nivelului glicemiei la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Poate imbunatati functia rinichilor
Astragalus poate sustine sanatatea rinichilor prin imbunatatirea fluxului sanguin si a markerilor de laborator ai functiei renale.
Astragalus poate ajuta la prevenirea infectiilor la persoanele cu functie renala redusa.

Alte beneficii potentiale pentru sanatate
Exista multe studii preliminare despre astragalus care indica ca planta poate avea alte beneficii potentiale:
- Reduce simptomele oboselii cronice
- Are efect anticancerigen
- Reduce simptomele de alergie sezoniera

Care sunt potentialele reactii adverse?

Au fost raportate reactii adverse minore, cum ar fi eruptii cutanate, mancarime, secretii nazale, greata si diaree. Astragalus este in general bine tolerat, dar trebuie evitat daca sunteti insarcinata sau alaptati, aveti o boala autoimuna sau luati medicamente imunosupresoare. .

Bibliografie:

Astragalus, NIH- National Institutes of Health official website

Bahare SalehiJoara Nályda Pereira CarneiroJanaína Esmeraldo RochaHenrique Douglas Melo CoutinhoMaria Flaviana Bezerra Morais BragaJavad Sharifi-RadPrabhakar SemwalSakshi PainuliLaila Moujir Moujir,Victoria de Zarate MachadoShriyaa JanakiramNanjangud Venkatesh Anil KumarMiquel MartorellNatalia Cruz-MartinsMarc El BeyrouthyCarmen Sadaka, Astragalus species: Insights on its chemical composition toward pharmacological applications, Phytotherapy Reasearch, 26 dec 

Astragalus: An Ancient Root With Health Benefits, Healthline official website

Autor: Farmacist Marza Andreea Simona

 

Pagina actualizata la data de: 06-09-2023

Produse care contin Extract de Astragalus (Astragalus membranaceus)

Non-farma (30)

Vezi Politica de confidentialitate date personale