Extract de Griffonia (Griffonia simplicifolia) (plante medicinale)

Ce este Griffonia?
Griffonia simplicifolia este un arbust mic, verde, raspandit in Africa de Vest. In medicina traditionala africana, este folosit pentru a trata o gama larga de boli.

Ce contine Griffonia?
Semintele de Griffonia contin 5-HTP (5 hidroxitriptofan) care este precursor de serotonina. Acesta este responsabil de actiunea terapeutica a plantei.

Care sunt beneficiile plantei?
Pate atenua durerile de cap si migrenele
Conform studiilor clinice, extractul din seminte de griffonia poate reduce frecventa si intensitatea durerilor de cap, mai ales daca este administrata impreuna cu suplimente precum magneziu, triptofan si vitamina B6.
Poate reduce simptomele depresiei
5-HTP, un compus care se gaseste in extractul din seminte de Griffonia simplicifolia, este cunoscut pentru efectele sale antidepresive, ameliorand tulburarile de dispozitie prin cresterea nivelului de serotonina.

Poate imbunantati calitatea somnului
In mai multe studii clinice, 5-HTP derivat din Griffonia simplicifolia a redus severitatea insomniei.

Poate reduce pofta de mancare
Extractul de Griffonia poate ajuta in procesul de slabit, prin diminuarea poftei de mancare si cresterea senzatiei de satietate.

Poate fi eficient in raul de miscare
Raul de miscare este o afectiune care poate avea legatura cu nivelul scazut de serotonina. Extractul de Griffonia si magneziul par sa atenueze simptomele din raul de miscare.

Poate reduce stresul si anxietatea
Frunzele de Griffonia simplicifolia sunt utilizate in mod traditional in ceai si folosite pentru efectul calmant si antianxios. 5-HTP, care este abundent in seminte, s-a dovedit eficient intr-o serie de afectiuni neurologice, cum ar fi tulburarile de dispozitie (anxietate si depresie), insomnia si migrenele.

Care sunt potentialele reactii adverse ?

Reactiile adverse raportate sunt de ordin gastro-intestinal si sunt foarte rare.

Poate interactiona, deoarece contine 5-HTP, cu tratamentul pentru Boala Parkinson, cu antidepresivele IMAO si ISRS (nivelul serotoninei poate creste foarte mult).

Este recomandat sa consultati medicul inainte de a administra orice supliment alimentar pe baza de extract de Griffonia.

Bibliografie:

Puya Yazdi, MD, Jonathan Ritter, PharmD, PhD, 6 Health Benefits of Griffonia Simplicifolia Seed Extract, SelfDecode official website

Autor: Farmacist Marza Andreea Simona

 


Pagina actualizata la data de: 06-09-2023

Produse care contin Extract de Griffonia (Griffonia simplicifolia)

Non-farma (12)

Vezi Politica de confidentialitate date personale