Quercitina (ingrediente active)

Quercitina reprezintă un flavonol vegetal, din grupa flavonoidelor polifenolilor.
Polifenolii sunt substanțe chimice distribuite in plante, caracterizate prin prezenta a cel puțin unei funcțiuni fenol per molecula.
In funcție de structura, polifenolii se clasifica in: taninuri, flavonoide, lignina si resveratrol.
Flavonoidele reprezintă un grup de polifenoli cu larga răspândire in toate tipurile de plante, iar datorită numeroaselor efecte biologice benefice sunt utilizate in medicina.
Extractul din salcâm japonez, quercitina, are activitate antiinflamatoare, antihepatotoxica, antiulcer, antialergica, și este un antioxidant puternic, capabil sa anihileze speciile reactive de oxigen.
Quercitina, este un pigment, extras din salcâmul japonez, ( Sophora Japonica), dar ea este prezentă și in alte fructe/ legume, cum ar fi merele, ceapa, fructele de padure, ceaiul verde și altele.
Este recunoscuta in principal pentru acțiunea antioxidanta, dar are de asemenea și alte funcții benefice organismului uman cum ar fi: antihistaminice, antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene. 
Conform studiilor, quercitina extrasa din salcâmul japonez, are proprietăți antiinflamatoare asupra sistemului respirator, ajuta la ameliorarea simptomelor alergice, și are efecte anticanceroase recunoscute.


Data ultimei actualizari: 22-02-2022

Quercitina

Acest site folosește cookies pentru a furniza servicii și funcționalități personalizate. Prin vizitarea site-ului nostru, îți dai acordul pentru descărcarea acestor cookies.Am inteles

Poți afla mai multe despre cookies și poți schimba setările lor aici.