Cartofi vegani gratinati la cuptor (retete de post)

Cartofi vegani gratinati la cuptor - Rețete Farmacia Tei

 


 Ingrediente:

1,5 kg cartofi

3 lingurite sare

1/2 lingurita piper

200 ml Lapte de cocos la conserva

300 ml Dryk Lapte de ovaz sau Dryk Lapte de mazare

1 lingură mustar

100 g ceapa rosie sau ceapa de apa (o ceapa mare)

5 catei usturoi mari (sau 10 mici)

1 cimbru proaspat

 





Mod de preparare:
Curatam cartofii si îi feliem in felii egale de aproximativ 4-5 mm.
Între timp punem într-o oală încăpătoare laptele de cocos și Dryk Laptele de ovaz sau Dryk Laptele de mazare împreună cu ceapa tăiată fideluțe, usturoiul pisat și toate condimente, la foc mic.
Când începe să fiarbă încet, adăugăm cartofii, amestecăm bine și îi lăsăm să fiarbă la foc medium cu capac, timp de 20 de minute, doar cât se pătrund un pic. Între timp, pornim cuptorul.
Coacem cartofii la foc mare, pentru 45 de minute, până se rumenesc deasupra. Așa arată cartofii gratinați la cuptor de post, o rețetă cel puțin la fel de gustoasă ca cea tradițională cu lapte și brânzeturi, însă de o mie de ori mai sănătoasă.

 


 


Pagina actualizata la data de: 13-12-2023

Produse de post Cartofi vegani gratinati la cuptor

Momentan, nu exista nici un produs disponibil.

Vezi Politica de confidentialitate date personale